Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija poražena je u finalu Zlatne europske lige od domaćina Bugarske s 1-3 (25-22, 22-25, 17-25, 20-25), osvojivši tako srebrnu medalju.

Finalni dvoboj u Areni Ruse trajao je 113 minuta, a odigran je u već skoro zaboravljenoj atmosferi punog gledališta i glasnog navijanja, što svakako daje nadu da bi i Europsko prvenstvo u Zadru moglo biti odigrano pod istim okolnostima.

Bio je to zanimljiv susret prepun rezultatskih preokreta, u kojima su se, nažalost, bolje snašle domaće odbojkašice. Naime, već je prvi set pokazao smjer u kojem će ići ovaj susret, jer su hrvatske reprezentativke morale svom snagom uprijeti ne bi li vodstvo Bugarki od 14-6 i 17-9 preokrenule, što im je na kraju i uspjelo pa su taj period igre dobile s 25-22.

U drugom setu domaće odbojkašice povele su s 12-5, no izabranice Danielea Santarellija ponovno su napravile preokret i u završnici seta povele sa 17-14. Nažalost, Bugarska radi seriju 6-1 za vodstvo 20-18, nakon hrvatskog timeouta naše djevojke osvajaju dva poena za 20-20, ali domaće su u naletu i uzimaju taj drugi set.

U trećem setu Bugarska je povela 19-13 i osvojila ga lakše od svih, s 25-17. Bugarska i u posljednjem setu vodi sa 16-10 pa Santarelli uvelike mijenja sastav, i umjesto startera na poziciji primača-pucača, Ikić Miloš, ulaze Mlinar Pavičić, srednju blokericu Dumančić mijenja Šamadan, a libera Božičević Sain. Samo su od početne postave u igri do kraja susreta ostale korektorica Fabris i organizatorica igre Perić.

S tim izmjenama uspio je Santarelli donekle uhvatiti priključak sa suparnicama, ali Bugarke su osjetile priliku za osvajanjem prvog mjesta i nisu je propustile.  

Libero naše reprezentacije Rene Sain nakon susreta je rekla:

– Bila je ovo vrlo teška utakmica za nas, znale smo da su Bugarke jako kvalitetna ekipa. Iskoristile su neke naše pogreške u igri, a i publika ih je nosila svojim navijanjem i uvelike pomogla u pobjedi. Nažalost, nismo pokazale svoju najbolju igru u ovom finalu.

Samanta Fabris je s 18 poena bila najučinkovitija u hrvatskoj reprezentaciji. Po 12 poena donijele su Butigan i Miloš, a Ikić 11. Kod domaćih je prednjačila Emilija Dimitrova s 19 poena.

U susretu za broncu Španjolska je s 3-2 pobijedila posljednje pobjednice Zlatne europske lige, reprezentaciju Češke.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!