Phoenix Sunsi pobijedili su LA Clipperse 120:114 u prvoj utakmici finala doigravanja u Zapadnoj konferenciji NBA lige, odigranoj u nedjelju u njihovoj dvorani pred 16.583 gledatelja.

Sunse je do pobjede predvodio Devin Booker s 40 koševa, 13 skokova i 11 asistencija. Deandre Ayton je imao 20 poena i devet skokova, a važnu je ulogu u napetoj završnici imao Mikal Bridges koji je susret završio sa 14 koševa.

Hrvatski košarkaš Dario Šarić na terenu je proveo 11:06 minuta ugradivši u pobjedu Sunsa dva koša s crte za slobodna bacanja, dvije asistencije i jedan skok.

Najbolji igrač Clippersa bio je Paul George koji je ubacio 34 koša uz pet asistencija i četiri skoka. Reggie Jackson je završio s 24 poena. Ivica Zubac je u igri bio 18 minuta te za to vrijeme postigao devet koševa uz šut 2/3 iz igre te 5/6 iz slobodnih bacanja, a dodao je i tri skoka te jednu blokadu.

Obje momčadi bile su bez svojih glavnih zvijezda. Sunsima je nedostajao Chris Paul, koji je u izolaciji zbog pozitivnog testa na koronavirus, dok su Clippersi i dalje bez Kawhija Leonarda koji je u četvrtom dvoboju protiv Utaha ozlijedio koljeno.

Druga utakmica ove serije koja se igra na četiri pobjede na rasporedu je u noći s utorka na srijedu (3 sata) po srednjoeuropskom vremenu, a domaćin je ponovno Phoenix.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!