Prvi dan ljeta ujedno je i Svjetski dan glazbe.

Vrijeme je ovo kada glazbenici širom svijeta u svojim gradovima izlaze na trgove i druge otvorene prostore proslavljajući umjetnost sviranja i pjevanja.

Tako je večeras bilo i u Ljubuškom.

Na glavnom gradskom trgu je odjekivala glazba i pjesma, a za kvalitetnu dvosatnu zabavu pobrinuli su se band Osnovne glazbene škole Ljubuški “Rockplay, band Srednje glazbene škole Ljubuški “Little Bambie Groove” i jazz kvartet Napretkove podružnice Ljubuški “Birdland”.

Sve je počelo nastupom osnovaca Glazbene škole, koji su večer otvorili svojom interpretacijom pjesme „Fix you“ od Coldplaya, a nakon toga su zaredali s još nekoliko bezvremenskih hitova te su svojom svirkom privlačili ljude na glavni ljubuški trg.

Nakon osnovaca, svoje umijeće sviranja prikazao je i bend srednjoškolaca glazbene škole, a finiš večeri pripao je njihovim učiteljima – Jazz kvartetu Birdland u sastavu Ivana Šaravanja, Josip Bošnjak, Marko Jakovljević i Mario Brkić.

Oni su izveli niz jazz i blues skladbi, a koncert su zatvorili izvedbom instrumentalne jazz-fusion skladbe “Spain” u čast legendarnog pijanista i kompozitora Chick Coree koji je preminuo početkom ove godine.

Ovaj koncert organizirala je ljubuška podružnica HKD Napredak u okviru manifestacije “Napretkovi ljubuški dani 2021.”  

U audiozapisu poslušajte što smo večeras snimili na trgu

Pogledajte fotogaleriju na Facebooku

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!