U Čapljini je održano okupljanje biciklista koji su organizirali mirnu vožnju u spomen na sportaša Ivana Brkića koji je 2020. godine nastradao u prometnoj nesreći, piše Čapljinski portal.

Ivan je bio član biciklističkog kluba ”Čapljina” pa su njegove kolege odlučili na godišnjicu voziti rutu od Čapljine do Počitelj brda gdje je sahranjen, a potom do njegove rodne kuće.

Osim članova BK ”Čapljina”, ovoj biciklijadi pridružili su se članovi BK ”Ljubuški” s kojima je Ivan dosta dugo vozio, a osim njih pridružili su se svi njegovi prijatelji, sugrađani te obitelj.

Vedran Pažulj, predsjednik BK ”Čapljina” izjavio je kako će se članovi truditi da ova biciklijada za Ivana postane tradicija.

”Prošla je godina dana od smrti našeg ”Brke” ili ”Debelog” kako smo ga mi voljeli zvati. Okupili smo se ovdje kako bismo odvezli jednu mirnu vožnju do Počitelj brda gdje je on sahranjen i trudit ćemo se da to ostane tradicija. Moram istaknuti kako nam fali, posebno nama koji smo svaki drugi dan vozili sa njim. Ono što nam sad ostaje jeste da ovo obilježimo svake godine jednim ovakvim druženjem jer znam da nas on gleda odozgo i da bi mu bilo drago da to nastavimo. Prošle godine Ivan i ja smo vozili nekoliko super tura sa ekipom iz Ljubuškog, koja je danas ovdje, trebali su doći Mostari i Konjičani, ali su bili spriječeni te je to dokaz da mi kao klub postojimo i da poštujemo druge klubove. Njegov lik je bio poseban. Bio je čovjek i imao je posebnu energiju da ga nisi mogao ne voljeti. Mada, na prvu kad ga vidite rekli bi da je bahat, drzak i arogantan, ali zaista nije bio takav, a to potvrđuju svi ovi ljudi ovdje i ovo je dokaz koliko je Ivan vrijedio kao čovjek”, zaključio je Pažulj.

Preplavljeni emocijama uz molitvu članovi BK ”Čapljina” položili su vijenac i zapalili svijeću za Ivana Brkića.

Lijepe riječi za Ivana nisu imali samo Čapljinci, tu su bili i Ljubušaci koji su se prisjećali nekih zajedničkih trenutaka provedenih s Ivanom.

”Ova biciklijada je naravno nastala od ekipe iz Čapljine jer je Ivan bio njihov aktivni član i prije njihovog osnivanja i stvarno naš dobar prijatelj. To je bio jedan momak kojeg sam izuzetno cijenio i poštivao, a s njim je bilo zanimljivo voziti. Prošle godine bili smo zajedno tu na biciklijadi u Čapljini, a jutro nakon sam saznao za njegovu prometnu nesreću. Ta vijest me jako potresla i proživio sam sve to uz puno emocija. U razgovoru sa ekipom iz Čapljine predložili smo im memorijalnu biciklijadu za pokojnog Ivana i evo u konačnici se to ostvarilo i sretan sam zbog toga. Nadam se da će ova biciklijada u budućnosti prerasti u tradiciju, a mi iz Ljubuškog trudit ćemo se svake godine biti ovdje za Ivana”, kazao je Mirko Luburić, predsjednik biciklističkog kluba ”Ljubuški”.

Nakon groblja ssudionici biciklijade zaputili su se u obiteljski dom Ivana Brkića.

Izvor: Čapljinski portal

error: Content is protected !!