Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se u osminu finala EURA kao drugoplasirana momčad skupine D zahvaljujući 3-1 (1-1) pobjedi protiv Škotske u Glasgowu u susretu 3. kola.

Hrvatska je povela golom Vlašića (17), poravnao je McGregor (42), da bi u drugom poluvremenu “senatori” Modrić (62) i Perišić (77) osigurali pobjedu Hrvatskoj koja ju je odvela u osminu finala.

Bila je ovo šesta utakmica Hrvatske i Škotske i prva pobjeda “vatrenih” koji su u ovoj utakmici postigli više pogodaka protiv Škotske nego u svih pet prethodnih ogleda zajedno.

U drugom susretu posljednjeg kola u ovoj skupini Engleska je na Wembleyu svladala Češku sa 1-0 (1-0) golom Sterlinga iz 12. minute.

Tako je Hrvatska zauzela drugo mjesto u skupini s četiri boda, koliko je sakupila i treća Češka, no Hrvatska ima bolju razliku pogodaka. Prva je Engleska sa sedam bodova, dok je Škotska ostala na dnu s jednim bodom.

Hrvatska će tako svoj dvoboj osmine finala igrati u ponedjeljak 28. lipnja u Kopenhagenu protiv drugoplasirane reprezentacije iz skupine E.

Danas su na rasporedu posljednji dvoboji 3. kola Eura, a nama posebno zanimljive utakmice su u skupini E iz koje Vatreni čekaju protivnika u osmini finala.

Nakon velikog slavlja protiv Škotske 3:1 kojom je izborila nastup u osmini finala Eura hrvatska nogometna reprezetnacija danas će saznati tko će joj stajati na putu do plasmana u četvrtfinale. Vatreni su skupinu D završili kao drugoplasirani, a protivnik u osmini finala 28. lipnja u Kopenhagenu bit će im drugoplasirana momčad skupine E u kojoj se u 18 sati sastaju Slovačka i Španjolska u Sevilli te Švedska i Poljska u St. Peterburgu.

Šveđani su vodeći sa četiri boda, slijede Slovaci sa tri, dok su Španjolci neočekivano treći sa samo dva boda, a posljednja je Poljska s jednim bodom.

Večeras nas očekuje i rasplet u skupini F u kojoj se od 21 sat u Münchenu sastaju Njemačka i Mađarska te u Budimpešti Portugal i Francuska.

Gosti u našoj današnjoj emisiji sportski analitičar Ivan Ereš Šire i trener NK Ljubuški Damir Vučić posebno su analizirali utakmicu između Hrvatske i Škotske. Kratko su se osvrnuli i na susret Engleske i Češke u kojem su Englezi slavili s 1:0.

Kratko su najavili i četiri današnja susreta i izrazili nadu da će Hrvatska dobiti što lakšeg suparnika.

Na kraju emisije, redovita nagradna igra za slušatelje u kojoj naš sponzor emisije – restoran Amfora nagrađuje pobjednika poklon bonom u vrijednosti 30 KM.

Nagradu, poklon bon u vrijednosti 90 KM sponzora emisije restorana Amfora dobio je naš slušatelj Zoran Zovko, a na krilima pobjede reprezentacije Hrvatske, s obzirom da nitko drugi nije pogodio točan rezultat, dobio je i trenirku Udruge sudaca ŽZH koju poklanja naš sudac Goran Paradžik predsjednik spomenute Udruge.

Trenirka je, kao druga nagrada, prvotno bila namijenjena drugom po redu slušatelju koji pogodi točan rezultat utakmice, ali s obzirom da je samo jedan slušatelj pogodio rezultat njemu idu obje nagrade. Sve, kako smo rekli na krilima pobjede hrvatske reprezentacije i plasmana u osminu finala.

Poslušajte komentare i analizu naših gostiju:

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!