Hrvatska nogometna reprezentacija će u osmini finala Europskog prvenstva igrati protiv drugoplasirane ekipe iz skupine E, a to je Španjolska.

Utakmica je na rasporedu 28. lipnja u Kopenhagenu.

Mogući suparnici bile su sve četiri reprezentacije iz skupine E, a u konačnici to je Španjolska koja je skupinu završila iza drugoplasirane Švedske.

Španjolska je pobjedom 5-0 nad Slovačkom u Sevilli mjesto među 16 najboljih izborila kao drugoplasirana reprezentacija skupine E, a prvo mjesto osvojila je Švedska pobijedivši s 3-2 Poljsku u Sankt Peterburgu. U četvrtoj minuti sučevog dodatka Claesson je postigao pogodak za 3-2 koji je Švedska osvojila prvo mjesto i u osmini finala će 29. lipnja u Glasgowu igrati protiv Ukrajine.

U susretu posljednjeg, 3. kola skupine F na EURU Njemačka i Mađarska su u Muenchenu igrale 2-2 (0-1), a tim rezultatom Njemačka je prošla u osminu finala kao druga u skupini s četiri boda, dok je Mađarska završila natjecanje na posljednjem mjestu s dva boda. Njemačka će tako u osmini finala 29. lipnja igrati protiv Engleske u Londonu.

Francuska i Portugal također su remizirali 2:2 u zadnjem kolu skupine F Europskog prvenstva, što je obje reprezentacije odvelo u osminu finala Europskog nogometnog prvenstva.

Ako 28. lipnja u Kopenhagenu pobijede Španjolce, što su pokazali da mogu u zagrebačkom dvoboju s njima u Ligi nacija, Vatreni bi u četvrtfinalu na pobjednika dvoboja između Francuske i Švicarske, dakle vrlo je izvjesno da bi nas čekali svjetski prvaci Francuzi.

Ako bi prošli te dvije teške zapreke, Vatreni bi u polufinalu na išli na momčad koja će se iskristalizirati u dijelu ždrijeba gdje su Belgija, Portugal, Italija i Austrija.

Gosti u našoj današnjoj emisiji sportski analitičar Ivan Ereš Šire i trener NK Ljubuški Damir Vučić komentirali su i analizirali jučerašnje utakmice i najavili osminu finala.

Poslušajte analizu:

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!