Nakon višesatne drame u mostarskom naselju Balinovac izostala je deložacija obitelji Smoljo iz Mostara, a djelatnici Ministarstva graditeljstva HNŽ-a, policija i vatrogasci udaljili su se na svoja radna mjesta, piše Hercegovina.info.

”Pokažite mi dokaz da je stan njezin i ja iste sekunde izlazim iz stana. Gospođi se vjeruje na riječ a mojim papirima i dokumentima se ne vjeruje”, rekla je Snježana Smoljo koju su danas željeli deložirati iz stana iako ima uredne papire o kupnji i upisan stan u zemljišne knjige.

”Ovo je izvršna radnja, ovdje nema pravde”, rekao je službenik koji je došao izvršiti deložaciju Smoljo i njezine 86-ogodišnje majke.

”Prvo ću štititi svoju majku životom. Drugo, štitit ću svoje. Ovo je moje. Neka me hapse, neka me u sanduku iznesu ali ja ću svoje braniti. Zato što znam da sam u pravu”, rekla je Senjažana Smoljo kojoj je naložena deložacija iz stana kojeg je kupio njezin otac još 1999. godine, prenosi Bljesak.info.

Deložaciju je naložilo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja iako su oni u stanu 22 godine i iako imaju sve dokaze da je stan plaćen, da je upisan u zemljišne knjige.

Smoljo je prozvala ministra Suda Hasandedića da je moćnik koji u korist Liljane Gašić nalaže deložaciju. Gašić tvrdi da ima stanarsko pravo iako nikada nije boravila u stanu. ”On je moćnik, on to može, on je ministar, imao je tri dana da se oglasi, oglušio se. Ja sam u podnijela prijavu protiv ministra pa da vidimo hoće li se i na to oglušiti”, rekla je.

Portal Bljesak.info još jučer je od Vlade HNŽ-a zatražio očitovanje ministarstva i ministra, no ostali smo bez odgovora. ”Ovaj spor se vodi na tri suda, Vrhovnom u Sarajevu, Kantonalnom i općinskom u Mostaru. Kako oni meni mogu tijekom spora naložiti deložaciju jer nije gotov slučaj. Kako je moguće dobiti rješenje o bilo čemu ako je slučaj u tijeku…”, rekla je Smoljo. Odvjetnik obitelji Smoljo istaknuo je kako nikad nije osjetio ovakav pritisak na neku od deložacija. ”Sve se ubrzalo tako da se u dva mjeseca cijeli proces završi. Deložacije inače traju po tri godine”, rekao je Paponja.

Izvor: hercegovina.info / bljesak.info

error: Content is protected !!