Prijedorčani, Ami Dizdarević i Hari Avdagić sa suprugama su se čamcem vozili po rijeci Sani uz obalu kada su ugledali mladića koji je panično trčao nasipom uz obalu i vikao: “Pomozite, momak se guši”, piše Infoprijedor.

 -U tom momentu skočio sam u vodu i dao se u potragu za mladićem koji je nestao pod vodom, dok je Hari ostao u čamcu i pratio situaciju. U jednom trenutku, na dva i pol metra dubine, ugledao sam nepomično tijelo mladića. Povukao sam ga prema površini i kad sam izronio povikao sam: “Imam ga” “, priča Ami Dizdarević.

U tom trenutku i Hari Avdagić je skočio u vodu.

-Doplivao sam do Amija i pomogao mu da izvučemo mladića na obalu. Momak je baš krupan, jedva smo ga dovukli do obale i odmah pristupili reanimaciji. Bio je u besvjesnom stanju i nije imao puls. Nakon desetominutne stravične borbe uspjeli smo ga reanimirati dok su naše supruge pokušavale dobiti policiju i hitnu pomoć. Odahnuli smo kada je otvorio oči, a tad su se pojavili i policajci i kola hitne pomoći – rekao je još vidno uzbuđen, Hari Avdagić.

Policijska uprava Prijedor je oko 14 sati obaviještena da je u mjestu Gomjenica, od strane građana, pružena pomoć licu koje je u besvjesnom stanju uočeno u rijeci Sani. Utvrđeno je da se radi o maloljetnom licu koje je nakon ukazane medicinske pomoći od strane Službe hitne pomoći Doma zdravlja, Prijedor prevezeno u UKC Banja Luka.

Kako se neslužbeno saznaje mladić je u teškom stanju. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!