Div s Wall Streeta Morgan Stanley će zabraniti zaposlenicima i klijentima ulazak u urede u New Yorku ako nisu u potpunosti cijepljeni protiv korone.

Necijepljeni zaposlenici trebat će raditi na daljinu, piše BBC.

Pravila stupaju na snagu sljedećeg mjeseca, a cilj im je omogućiti ukidanje ostalih pravila koja su uvedena zbog pandemije.

Prošlog tjedna je izvršni direktor banke pozvao radnike da se vrate u ured. U internom dopisu stoji: “Od 12. srpnja svi zaposlenici, klijenti i posjetitelji će morati potvrditi da su potpuno cijepljeni ako žele ući u zgrade Morgan Stanleyja u New Yorku i Westchesteru.”

Morgan Stanley već je u nekim odjelima uveo radne prostore koje mogu koristiti samo zaposlenici koji su cijepljeni.

Direktor banke: Ako možete jesti vani, možete ići u ured

Ranije ovog mjeseca izvršni direktor Morgan Stanleyja James Gorman rekao je: “Ako možete ući u restoran u New Yorku, možete ući u ured.”

Govoreći na konferenciji, Gorman je rekao da bi bio “vrlo razočaran” da se radnici iz SAD-a u urede ne vrate do rujna.

Jamie Dimon, šef najveće američke banke JP Morgan, nedavno je rekao da želi da se američko osoblje vrati u ured od srpnja.

U međuvremenu, bankari Goldman Sachsa upućeni su da tvrtki jave jesu li cijepljeni prije nego se vrate u urede.

Iako je dopis Goldman Sachsa koji je vidio BBC snažno ohrabrio osoblje da se cijepi, nije im se reklo da moraju imati ubod: “Razumijemo da je izbor za cijepljenje osobni.”

U SAD-u dopušteno necijepljenima zabraniti ulazak u ured

U prosincu je američka Komisija za jednake mogućnosti zapošljavanja dala dozvolu tvrtkama da necijepljenom osoblju zabrane dolazak na radna mjesta, uz iznimke iz vjerskih i medicinskih razloga.

Izvršni direktor Barclaysa Jes Staley rekao je u veljači da rad od kuće “nije održiv”. Na virtualnom sastanku Svjetskog ekonomskog foruma rekao je: “Sve će veći izazov biti održavanje kulture i suradnje koju ove velike financijske institucije nastoje imati i trebale bi imati.”

Inače, istraživanje koje je prošlog mjeseca objavio BBC pokazalo je da 50 najvećih britanskih poslodavaca ne planira vraćati osoblje u ured na puno radno vrijeme.

Izvor.index.hr

error: Content is protected !!