Danas su na rasporedu posljednji dvoboji 3. kola Eura, a nama posebno zanimljive utakmice su u skupini E iz koje Vatreni čekaju protivnika u osmini finala.

Nakon velikog slavlja protiv Škotske 3:1 kojom je izborila nastup u osmini finala Eura hrvatska nogometna reprezetnacija danas će saznati tko će joj stajati na putu do plasmana u četvrtfinale. Vatreni su skupinu D završili kao drugoplasirani, a protivnik u osmini finala 28. lipnja u Kopenhagenu bit će im drugoplasirana momčad skupine E u kojoj se u 18 sati sastaju Slovačka i Španjolska u Sevilli te Švedska i Poljska u St. Peterburgu.

Šveđani su vodeći sa četiri boda, slijede Slovaci sa tri, dok su Španjolci neočekivano treći sa samo dva boda, a posljednja je Poljska s jednim bodom.

Večeras nas očekuje i rasplet u skupini F u kojoj se od 21 sat u Münchenu sastaju Njemačka i Mađarska te u Budimpešti Portugal i Francuska.

U prijenosu na HTV-u 2 moći ćete pratiti ogled Slovačke i Španjolske te Portugala i Francuske.

U dvoboju u Sevilli između Španjolske i Slovačke, Furija je dakako favorit, no isto tako je i pod velikim pritiskom nakon dva razočaravajuća remija, protiv Švedske (0:0) i protiv Poljske (1:1).

Slovačku euforiju nakon pobjede nad Poljacima (2:1) smirio je poraz od Švedske (0:1), ali momčad Štefana Tarkoviča drži drugu poziciju na ljestvici i ima sve u svojim rukama. Pobjeda im donosi siguran plasman u osminu finala, no i remi bi ih mogao odvesti u nokaut fazu, ovisno o drugim rezultatima. Španjolci će, naravno, dati sve od sebe da to spriječe i žele pobjedom isprati gorak okus i plasirati se u osminu finala.

– Slovacima je teško zabiti, bit će teže nego što mnogi očekuju. Imali smo problema u prve dvije utakmice, a bit će nezgodno i sada, no mi smo spremni, rekao je izbornik Španjolske Luis Enrique.

– Svi u momčadi gladni smo pobjede protiv Slovaka. Trebali smo imati više bodova, no to nažalost nije tako. Ima stvari koje dobro radimo, ali neke druge stvari moramo popraviti, izjavio je španjolski branič Cesar Azpilicueta.

Slovački strateg Štefan Tarkovič vjeruje u plasman u osminu finala.

– Švedska i Poljska bili su favoriti protiv nas, a Španjolska je ‘top favorit’, i to ne samo u grupi, nego na cijelom prvenstvu. Moramo se dobro pripremiti i ja vjerujem da možemo biti uspješni, rekao je Tarkovič.

U St. Peterburgu igraju Švedska i Poljska. Šveđani su osigurali nastup u osmini finala, a s koje pozicije će u nokaut fazu znat će se nakon posljednjih utakmica u skupini. Zasad drže prvo mjesto s četiri boda, a posljednjim Poljacima (1 bod) treba pobjeda za nastavak natjecanja.

– Želimo biti prvi u skupini. Igramo protiv fizički snažne momčadi, koja ima veliki motiv, ali i sjajnog Roberta Lewandowskog, rekao je švedski izbornik Janne Andersson.

– Ako gledamo statistički, činjenica je da Švedska ima bolji omjer u ogledima s Poljskom, ali ako gledamo u prošlost, nećemo nigdje stići. Fokusirani smo na sadašnjost. Švedska je sjajna momčad, a za nas je ovo poput finala, izjavio je poljski strateg Paulo Sousa.

Posljednje kolo u skupini F donosi ogled aktualnih europskih i svjetskih prvaka Portugala i Francuske u reprizi finala Eura 2016. Portugalci su tada stigli do naslova pobijedivši domaćine prvenstva Tricolore 1:0 u produžetku golom Edera u 109. minuti.

Francuzi drže vrh ljestvice s četiri boda, Njemačka i Portugal imaju po tri, a posljednja Mađarska ima jedan bod. Francuska je osigurala osminu finala, a Portugalu bi i remi bio dovoljan za prolazak dalje. Portugal je otvorio Euro pobjedom 3:0 protiv hrabre Mađarske koja je do 84. minute držala 0:0, a onda je uslijedio težak poraz od Njemačke (2:4).

– Analizirali smo igru protiv Njemačke i zaključili da nismo igrali na svoj način. Nešto nije u redu ako momčad koja je primila tri gola samo jednom u 58 utakmica, primi četiri gola prvi put. Treba dobro igrati i napad i obranu, rekao je izbornik Portugala Fernando Santos.

Francuzi će igrati s manje pritiska jer je nokaut faza osigurana.

– Ne treba veće motivacije od mogućnosti da izbacite Portugal. Naša ambicija je postići najbolji mogući rezultat. Znamo da smo izborili osminu finala i to nam donosi određenu mirnoću, izjavio je francuski izbornik Didier Deschamps.

– Ova je utakmica poput finala, ali moramo na nju gledati kao na prethodne dvije koje smo odigrali. Znamo da će biti teško, ali spremni smo. Stadion će ponovno biti ispunjen i sretan sam što možemo igrati u takvoj atmosferi, dodao je napadač Tricolora Antoine Griezmann.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!