“Zabio je bodež posred škotskog srca sinoć na Hampden Parku. Ali Luka Modrić je to barem učinio s takvim stilom i umjetnošću da mu je istovremeno gotovo moguće oprostiti.”

Tim rečenicama započinje jutrošnji osvrt škotskog Dailyja Recorda na sinoćnji poraz 3:1, koji je Hrvatsku lansirao u osminu finala Eura s drugog mjesta u skupini, a Škotima označio završetak avanture.

“Bezobraznim vanjskim felšom desnom nogom, koju koristi kao čarobni štapić, čarobnjak razbacane kose uništio je naš pohod u skupini D”, nastavlja Keith Jackson u osvrtu u čijem naslovu piše da je “Modrić prekrasno i brutalno zakrenuo nož”.

Piše i da će Škotska na kraju ostati upamćena kao jedna od najnesretnijih ekipa na ovom Euru, “kao da joj je to opet bilo potrebno” te dodaje da konačan rezultat ne otkriva cijelu priču.

“Gol Calluma McGregora netom prije posljednjeg zvižduka u prvom poluvremenu držao je snove cijele nacije, koji uvijek završe u tuđem vlasništvu. Od početka je izgledalo da je škotski plan bio energijom pregaziti igrače u slavnim stolnjacima”, nastavio je Jackson, oplakujući propuštene šanse Škota i uzdižući njihovu junačku igru.

Modrićevu golčinu nazvao je istovremeno prekrasnom i brutalnom, a Perišićev pogodak za 3:1 nastavkom agonije, ali i zaključio da Škotska može utjehu pronaći u činjenici da je ovo tek početak puta za momčad Steva Clarkea.

Izvor:index.hr

error: Content is protected !!