Najbolje rangirani hrvatski stolnotenisač Tomislav Pucar izborio je plasman u 2. kolu konkurencije muških parova na pojedinačnom Europskom prvenstvu u Varšavi, gdje je u kombinaciji sa Slovencem Darkom Jorgićem svladao Nijemce Tima Bolla i Patricka Franzisku s 3-2 (10, -7, 4, -9, 11).

Pucar i Jorgić su u odlučujućem setu spasili tri meč-lopte (8-10, 10-11), a u 2. kolu će igrati protiv švedskog para Jon Persson – Anton Kallberg.

Filip Zeljko je u jutarnjem dijelu programa doživio dva poraza. Prvo je u osmini finala konkurencije mješovitih parova s Matejom Jeger izgubio od njemačke kombinacije Petrissa Solja – Patrick Franziska s 3-0 (6, 5, 4), a potom je u paru s Englezom Samuelom Walkerom poražen i u prvom kolu glavnog turnira muških parova. Bolji od Zeljka i Walkera s 3-0 (9, 7, 5) bili su Poljaci Samuel Kulczycki i Maciej Kubik.

U kasnijem poslijepodnevnom i večernjem dijelu programa, na rasporedu su mečevi prvog kola u ženskoj i muškoj konkurenciji u kojoj Hrvatska ima po tri predstavnice i predstavnika.

Andrea Pavlović će igrati protiv naturalizirane francuske reprezentativke Jie Nan YuanHana Arapović za suparnicu ima Rumunjku Elizabetu Samaru, a Mateju Jeger čeka dvoboj s Ukrajinkom Gannom Gaponovom.

Filip Zeljko će se za plasman u 2. kolo boriti protiv Slovenca Darka Jorgića, Tomislavu Pucaru je suparnik Rumunj Rares Sipos, a Andreja Gaćinu čeka Portugalac Joao Geraldo.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!