Hrvatska paraatletičarka Ana Gradečak dobila je pozivnicu za nastup na 16. paraolimpijskim igrama Tokio 2020. koje će se održati od 24. kolovoza do 5. rujna ove godine.

World Para Athletics (WPA) dodijelio je pozivnicu članici AKOSI Odisej iz Kutine koja je, podsjetimo na nedavnom WPA Europskom prvenstvu u Bydgoszczu osvojila zlato u bacanju kugle kategorije F41 s rezultatom 8.23 metara postavivši novi europski rekord.

– Ovo će mi biti prve paraolimpijske igre i velika mi je čast što ću imati priliku nastupiti u Tokiju. Nakon osvojene zlatne medalje na europskom prvenstvu dobila sam pozivnicu za igre. Izuzetno sam sretna i to će mi biti još veća motivacija za daljnje treniranje i postizanje još boljih rezultata. Sad slijede pripreme i u Tokijo idem napraviti svoj najbolji rezultat, kazala je Ana Gradečak.

Ranije su nastup u Tokiju osigurali paraatletičari u skoku u dalju kategorije T20 Mikela Ristoski i Zoran Talić. U kugli Miljenko Vučić kategorije F11, Matija Sloup kategorije F40, Deni Černi kategorije F33 i Marijan Presečan kategorije F53.

U disku hrvatske boje branit će Ivan Katanušić u kategoriji F64 i Velimir Šandor kategorije F52.

Do sredine srpnja nakon Otvorenog paraatletskog prvenstva Češke u Olomovcu saznat će se tko je i deseti paraatletičar za nastup u Tokiju.

Hrvatska za POI u Tokiju trenutno ima sigurnih devet atletičara, tri plivača, dva stolnotenisača, te po jednog bočara i taekwondista.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!