Nakon Dominika Livakovića, na konferenciji za medije bio je i Josip Juranović, koji je u utakmici protiv Škotske odlično odigrao na desnom boku umjesto Šime Vrsaljka.

– Svatko tko je ovdje je jako dobar igrač. Svi igraju u vrhunskim klubovima i svatko tko uđe u prvih 11 dat će sve od sebe za Hrvatsku. Jedva sam čekao svoju priliku, dao sam sve od sebe i vratilo se na najbolji način, dobili smo tri boda i to je najvažnije, rekao je. 

Dodao je i da mu je Šime Vrsaljko prije utakmice dao par savjeta kako zaustaviti njihovog lijevog beka, a kasnije i čestitao.

Osvrnuo se i na Španjolce koji ih čekaju u osmini finala. 

– Samopouzdanje nam je naraslo i jedva čekamo sljedeću utakmicu. Španjolska je jako dobra momčad, ali mi se moramo okrenuti sebi, pogledati kakve igrače imamo. To mora biti put za dalje. Kad pogledate popis naših reprezentativaca svatko se mora zamisliti, pogotovo našu veznu liniju. Svatko mora imati respekt, rekao je.

– Gledali smo ih svaku utakmicu i vidjeli sve što možemo vidjeti. Zadnju utakmicu imali su puno sreće pogotovo poslije prvoga gola, ali i nas je krenulo protiv Škotske i mislim da će biti jako dobra utakmica, dodao je.

Iako izbornik Zlatko Dalić još nije odlučio tko će, Vrsaljko ili Juranović, započeti utakmicu osmine finala, čini se da je Juranović u maloj prednosti.

– Momčad je najbitnija. Hoće li igrati Vrsaljko ili ja, mislim da ćemo trebati pomoć suigrača da zaustavimo Španjolce, rekao je, te istaknuo da im je cilj bio proći skupinu, ali da su si sad stavili veći zadatak – proći što dalje.

Na kraju konferencije rekao je kako je sanjao da igra za Hrvatsku reprezenaciju te da sada živi svoj san.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!