Hrvatska nogometna reprezentacija u osmini finala Europskog nogometnog prvenstva igrat će protiv Španjolske.

– Španjolci su odlična momčad. Imaju dosta mladih i dobrih igrača. Igraju dobro, imaju dobar presing. Stvarili su dosta prilika u prve dvije utakmice, nije ih išao gol, pa su to nadoknadili jučer.  Moramo se postaviti čvrsto i napraviti što bolji rezultat, rekao je vratar Dominik Livaković.

– Rade dobar presing na početku i tu trebamo biti mirn i pametno odigrati. Mislim da ne trpe kad protivnička ekipa drži loptu u nogama i mislim da ih možemo učiniti nervoznim nakon prvih 15-30 minuta.

Dodao je i da se nije čuo s Danijem Olmom, ali da će se vjerojatno čuti ovih dana. 

Osvrnuo se i na atmosferu u reprezentaciji. 

–  Atmosfera je i prije bila super, ali sad je pogotovo. Pobjeda protiv Škotske nas je digla i vjerujem da će sada ići sve bolje i bolje i da ćemo biti sve jači i jači.

Iako je izbornik Zlatko Dalić rekao da je Hrvatska u Španjolskoj dobila jednog od najtežih suparnika u osmini finala, Livaković misli da ni Španjolcima nije drago što moraju na ‘vatrene’.

– Sigurno im nismo bili prvi ‘pick’. Ako želimo doći daleko moramo pobjeđivati najbolje reprezentacije, moramo pobijediti sve.

Španjolcima je u grupnoj fazi boljka bila izvođenje jedanaesteraca, nedovoljno precizni bili su Moreno i Morata, a ukupno su propustili zadnjih pet.

– Vidio sam da su promašili dva. Nadam se da će, ako ih bude, biti u našu korist, rekao je Livaković.

Na pitanje kakvi su mu planovi, rekao je da se trenutno ne zamara transferom.

– Planovi su mi trenutačno vezani za reprezentaciju. Ne želim se zamarati transferom, sad kad smo prošli skupinu samo mislim na Euro. Poslije ćemo vidjeti. Trebamo sjesti s Dinamom i s mojim ljudima. Ja sam igrač Dinama, sretan sam Zagreb je super grad i jako mi je lijepo. Ne treba ništa silit, ne treba ni razmišljati o tome, već uživati u nogometu, rekao je Livaković.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!