Španjolska i osmina finala u Kopenhagenu, glavne su tema među hrvatskim reprezentativcima koji se za utakmicu koja je na rasporedu u ponedjeljak pripremaju u Rovinju. Poslijepodnevni trening pratio je naš reporter Boris Jelavić.

– Hrvatska se nakon jučerašnjeg dana bez treninga i rada po individualnom treningu vratila na Valbrunu. Trening je započeo u 19 sati. Svi su trenirali, nema problema s ozljedama. Zaista odlična atmosfera, dignula je ta pobjeda cijelu momčad, osjeti se to u pristupu, u svakom koraku na treningu. Donijela je pobjeda nad Škotima potreban mir, poraslo je samopouzdanje za dvoboj sa Španjolskom u osmini finala u ponedjeljak od 18 sati u Kopenhagenu. Hrvatska zaista ima poseban motiv. Nikada nismo na europskim prvenstvima slavili u nokaut fazi. Podsjetimo, 1996. zaustavljeni smo od Njemačke, 2008. kobna je bila Turska, na prošlom EP-u u osmini finala bolji je bio Portugal koji je otišao do kraja. Eto sada prigode protiv zaista teškog protivnika za taj rezultatski iskorak i prvo slavlje u nokaut fazi na kontinentalnim smotrama, rekao je Jelavić u javljanju za Dnevnik HRT-a.

Španjolska i Hrvatska dobro se poznaju. Do sada su se susretale osam puta. Španjolska ima četiri pobjede, Hrvatska tri, jednom je bilo neriješeno.

Izdvojit ćemo dosadašnje susrete na europskim prvenstvima. Svaka reprezentacija ima po jednu pobjedu iz dva dosadašnja susreta. Španjolska je u skupini slavila 2012. s 1:0, a Hrvatska je također u susretu u skupini slavila 2016.

Španjolci znaju kako se odlazi do kraja. Do sada su tri puta bili prvaci Europe. Daleke 1964. i onda dva puta zaredom 2008. i 2012. Još su jednom bili finalisti te osvojili drugo mjesto.

Dva su puta bili u četvrtfinalu, jednom u osmini finala, tri puta nisu prošli skupinu, a četiri se puta nisu kvalificirali.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!