Nakon što smo prve tri utakmice na Europskom prvenstvu igrali uz minimalnu podršku navijača, u ponedjeljak će se u Kopenhagenu to promijeniti. Vatrene će protiv Španjolske u osmini finala bodriti tisuće navijača koji će put sjevera Europe krenuti iz Hrvatske, ali i ostalih europskih zemalja, ponajprije iz Danskoj bliske Njemačke.

Hrvatski navijači na stadionu u Kopenhagenu na raspolaganju imaju oko 3500 ulaznica koje su već razgrabljene, ali očekuje se da će ih biti znatno više.

– Idemo djevojka i ja. Uspjeli smo nabaviti karte danas ujutro. Klikali smo po tim stranicama, prvo od HNS-a, onda Uefa-e i zapravo kad smo dobili karte, tj. kupili, postali smo svjesni da idemo u Kopenhagen, rekao je Frane Bašić, strastveni ljubitelj nogometa koji je Vatrene pratio na finalu u Rusiji, a sada će za njima i do Danske.

U samo četiri sata rasprodane su ulaznice za hrvatski sektor na stadionu Parken. Sutra u 11 sati putem Uefinog portala kreće slobodna prodaja ulaznica za neutralne sektore.

– Od Uefe smo upravo dobili informaciju da su sve ulaznice za hrvatski navijački sektor rasprodane. Prodaja je počela danas u 11 sati i sve ulaznice su rasprodane već u 4 sata. Tako da očekujemo veliku navijačku podršku preko 3500 naših navijača u Kopenhagenu, rekao je HNS-ov povjerenik za ulaznice Nikša Martinac.

Odmah nakon pobjede protiv Škotske putničke agencije počele su pripremati ponude.

– Imamo aranžman, imamo s našim partnerima zajedno dva čarter aviona u ponedjeljak ujutro u 7 sati ujutro s polaskom iz Zagreba, drugi je u 12.15. Znači aranžmani koji uključuju zrakoplovnu kartu, koji uključuju pratnju u Kopenhagenu do stadiona, rekao je Kristian Šuster, izvršni direktor putničke agencije.

One koji na put žele ići automobilom, čeka 1470 kilometara i vožnja duga 17 sati, pod uvjetom da idu na trajekt u Rostocku. Preko Hamburga i Flensburga put je i duži. Za prelazak granice hrvatskim navijačima bit će potreban jedan od tri dokumenta.

– Ili potvrdu da su preboljeli Covid-19 bolest ili potvrdu da su stekli punu imunizaciju dvostrukim cijepljenjem nakon 14 dana ili negativnim PCR ili brzim antigenskim testom, objasnila je veleposlanica Republike Hrvatske u Danskoj Tina Krce.

Sve se to može realizirati i preko aplikacije – digitalne Covid potvrde, kojom se navijači mogu koristiti za ulazak na stadion Parken, ali i u danske restorane, hotele i kafiće.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!