Zamjenica premijera i ministrica financija FBiH Jelka Milićević izjavila je danas u Sarajevu da će Vlada FBiH izdvojiti 30 milijuna KM za pomoć nižim nivoima vlasti.

U izjavi za medije u pauzi sjednice rekla je da je prethodno održan sastanak s predstavnicima Saveza općina i gradova FBiH s kojima su zajednički pripremili dvije odluke, od kojih prva predviđa da svih 79 općina dobije po 125.000 KM za sanaciju posljedica pandemije, prenosi Fena.

Milićević je dodala da će po drugoj odluci ostatak od 20 milijuna KM biti dodijeljen za kapitalne investicije u infrastrukturne projekte.

Pojasnila je da će javni poziv biti otvoren do 16. srpnja, ali da oni koji su prošle godine koristili ta sredstva a ne opravdaju ih do 30. lipnja neće moći biti korisnici sredstava iz budžeta 2021.

– Ta sredstva su u početnom proračunu bila vezana za tranšu MMF-a koja još nije operativna, ali mi od toga ne odustajemo i u ponedjeljak imamo sastanke na tu temu – navela je.

Istaknula je da je Vlada stvorila preduvjete da sredstva za pomoć nižim nivoima vlasti ne budu vezana za MMF, što znači da su prihodi dobro planirani.

/HMS/

error: Content is protected !!