Tijekom velikih vrućina izuzetno je važno unositi u organizam dovoljno tekućine kako ne biste dehidrirali. Osim vode, još neka pića vam mogu pomoći da se osvježite.

Mineralna voda s okusom
Mineralna voda mnogima je ukusnija nego obična, a danas postoji niz mineralnih voda s okusom koje mogu biti pravo osvježenje. No, svakako provjerite sastojke i izbjegavajte one s prevelikom količinom dodanog šećera. Osim toga, možete kupiti i običnu mineralnu vodu i u nju dodati sok od limuna ili ekstrakt vanilije.

Ledeni čaj
Čajevi su zdravi i mogu poprilično pomoći u hidtratizaiji, a sadrže i velike količine antioksidanasa. No, ljeti je teško piti topličaj pa je tijekom vrućina bolje odabrati ledeni čaj, samo izbjegavajte dodavati previše šećera.

Sportska pića
Da biste se osvježili, odaberite pića namijenjena sportašima, samo pripazite da ne uzmete ono piće s velikim sadržajem šećera. Potražite vrstu koja je bogata elektrolitima koji će vas zaštititi od dehidracije.

Kava
Ako unesete preveliku količinu kofeina u tijelo, on će djelovati kao diuretik. Da bi imao takav učinak, trebali biste popiti oko pet šalica kave dnevno. No, umjerene količine mogu biti osvježavajuće.

Sokovi od povrća
Sokovi od povrća zdravija su opcija od voćnih sokova, a svakako će vam pomoći da ostanete hidratizirani. Ako vam se ne sviđaju sokovi od povrća, možete jesti povrće koje je sadrži veliku količinu vode, kao što su krastavci, paprike, zelena salata i celer, piše Eat this.

Izvor.pogled.ba

error: Content is protected !!