Prije neke dvije godine smo pisali o tome kako je Boris Petrović iz Prozora jedan od najvećih košarkaških talenata u BiH. To su prepoznali u KK Dinamo Zagreb, bili najozbiljniji u razgovorima sa ovim mladim košarkašem i njegovom obitelji, te osigurali da on svoj razvoj nastavi u zagrebačkom klubu. 

Nakon što je nedavno završio treći razred gimnazije u Prozoru, Petrović će srednje obrazovanje nastaviti u IX. gimnaziji u Zagrebu. Do sada je imao prosjek ocjena 5,0 i očekivanja su da će i uspjesi u školi biti identični onima koje postiže na športskim terenima. 

-Suradnja s klubom KK Dinamo započela je kontaktima uprave KK Dinamo i moga oca Željka.  Naravno, moj otac je znao da želim igrati u klubu u kojem ću iskazati svoj potencijal na parketu, uz kvalitetno treniranje i nastupanje na utakmicama. Najprije sam planirao  završiti 4. razred srednje škole u Prozoru, no, kako sam nedavno boravio sedam dana u KK Dinamo Zagreb, promijenio sam taj plan. Odradio sam probu i ispostavilo se da me žele, a ja sam pristao uz podršku svoje obitelji – rekao je mladi Petrović za Ramski Vjesnik

KK Dinamo Zagreb gradi novu, perpektivnu momčad. Cilj im je ući u Prvu ligu Hrvatske i tamo odmjeriti snage sa najboljima. Petrović je jedan od mladih igrača oko kojih ovaj klub želi graditi buduće uspjehe. Informacije iz kluba govore kako Dinamo ozbiljno računa na talenta iz Rame i želi mu pružiti vrhunske uvjete kako bi u cijelosti razvio svoj naupitni talent. 

-Što se tiče moga rada kojeg u učenju i u treniranju, neće se promijeniti. Nastojim uvijek izvući iz sebe maksimum. Naravno, sve uz Božju pomoć koja mi daje snagu. Svakako, želja mi  je upisati i fakultet na Sveučilištu u Zagrebu. Ponuđeni uvjeti Košarkaškog kluba Dinamo su više nego dobri, zapravo kvalitetni za daljnji napredak. U proteklom periodu riješen je i moj smještaj u Zagrebu. KK Dinamo radi intenzivnije uz 2 treninga dnevno i druga stručna usavršavanja. Osim toga, klub šalje igrače koji pokažu trud i rad u treniranju i učenju na koledž u SAD, što mi se najviše svidjelo – otkriva Petrović.

Šansa koju je želio sve ove godine konačno je tu. U Zagrebu će imati priliku pokazati koliki su njegovi dometi u košarci, a oni koji su gledali kažu kako bi oni mogli biti veliki. Možda to najbolje znaju u Širokom, Zrinjskom i drugim klubovima protiv čijih je mladih timova igrao Petrović i redovno im zabijao više od 30 poena. 

Istim učincima se nadamo i na hrvatskim parketima. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!