Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke, primio je u utorak u svom uredu četvoricu braće Slišković, nadarene glazbenike iz Širokog Brijega koji su se s Federalnog natjecanja mladih glazbenika održanog koncem svibnja vratili osvojivši prve nagrade u tri različite kategorije.

Najstariji brat, 23-godišnji Ante, trenutno je student završne godine Master studija u Varšavi (Poljska) na Sveučilištu za glazbu Frederica Chopina, a ujedno je i profesor trojici braće u Glazbenoj školi Široki Brijeg.

Natjecanje na kojem su braća Slišković osvojila prve nagrade organizirala je Udruga federalnih glazbenika i baletnih umjetnika, a ove je godine, zbog pandemije koronavirusa, održano u online formatu. Treba naglasiti i da je natjecanje bilo organizirano u kategorijama solo pjevanje, viola, violina, violončelo, udaraljke i glasovir.

Ante Slišković je kazao da je prezadovoljan rezultatima koje su njegova braća postigla te je istaknuo da se nada da će im ovaj izniman rezultat biti motiv da još više ulažu u svoj glazbeni razvoj.

Predsjednik Ćosić je u ime Vlade Županije Zapadnohercegovačke, kao i u svoje osobno ime, čestitao mladoj i nadarenoj braći Slišković na velikim glazbenim postignućima, zaželjevši im i uspjeh u nastavku karijera.

Ante Slišković se zahvalio predsjedniku Ćosiću na pozivu na prijem te dosadašnjoj podršci. Usto, naglasio je da on zajedno sa svojom braćom planira uskoro u Širokom Brijegu održati solistički koncert, ukoliko to bude dopuštala trenutna epidemiološka situacija.

Inače, Mate Slišković je učenik prvog razreda srednje glazbene škole, ima 15 godina. Marko je učenik petog razreda osnovne glazbene škole i ima 13 godina, dok je Luka učenik drugog razreda osnovne glazbene škole te ima 11 godina.

Izvor: Vrisak.info

error: Content is protected !!