Povodom nemilih događaja koji potresaju župu Presvetog Srca Isusova Šipovača-Vojnići i Katoličku Crkvu u Hercegovini, svoj glas su digli vjernici.

Vjernici iz Kašča, Dola, Grede, Šipovače i Vojnića ovih dana provode peticiju za ostanak župnog vikara don Drage Ćurkovića na župi, koji bi je, po nalogu biskupa mons. Petra Palića uskoro trebao napustiti.

“Grijeh i zločin”

Njome od biskupa Palića traže da ne poklekne pritisku pojedinaca i da ne premješta don Dragu iz župe.

“Dužni smo, u kršćanskom duhu i po nauku Katoličke crkve, to od Vas tražiti, jer se nad njim vrši grijeh, nepravda, teror i slobodni smo kazati, zločin”, navodi se, između ostalog, u masovno potpisivanoj peticiji. Brojni vjernici za don Dragu imaju samo riječi hvale. Navode kako će učiniti sve što mogu da ga zaštite.

“Još od dan Mate Nuića bolji svećenik nije došao na župu. Vjerski je 100% opredijeljen i iza njega stoje svi vjernici u župi”, kaže Mile Bebek iz Vojnića.

Molitveni skup potpore

Osim peticije, vjernici će održati i molitveni skup potpore, na kojem će, u ovim teškim i tužnim trenucima, iskazati potporu don Dragi. Molitveni skup potpore bit će održan u petak, 25. lipnja, s početkom u 20 sati ispred župne crkve u Šipovači.

Autor: sipovaca-portal.blogspot.com

error: Content is protected !!