Jučer se dogodio incident na Drveniku Velom, u kojem su, s jedne strane, sudjelovali muškarac koji je uzurpirao pomorsko dobro i svojatao plažu, njegove gošće iz Češke te, s druge strane, kupačice koje su se na plaži pokušale kupati.

Sve je snimila i splitska spisateljica i novinarka, Tonka Alujević, koja je i objavila video na društvenim mrežama, piše Morski.hr.

“Gospođe, gospođe, kako ste došli do plaže? Pješice?” pitao je muškarac preko videopoziva.

“Ja sam novinarka, znate li hrvatske zakone? Želite li završiti u medijima?” odgovorila je Alujević.

“Hajde, stavite me u medije. Hajde, stavite me! Ali prvo odite u katastar pa pogledajte da je to moja plaža privatna. Jedna crta nema pomorskog dobra. Makni mi se s plaže, jeat ću ti majku! Stavi me u medije! Hajde, stavi me u medije! Jeo ti Bog mater! Stavi me u medije, jeo ti pas majku u piku!” vikao je muškarac.

Pomorsko dobro ne može biti privatno vlasništvo

Bio je to početak verbalnog napada muškarca koji se predstavio kao “vlasnik plaže”, no, na njegovu žalost, neće to dobro završiti po njega, jer su kupačice pozvale policiju, budući da pomorsko dobro ne može biti privatno vlasništvu, a i cijeli su slučaj snimile.

“Jučer smo moja prijateljica i ja odlučile trajekton poć na Drvenik Veli. Ostavile smo auto na javnoj makadamskoj cesti, spustile se do mora i došle do kapelice Sv. Nikole di se nalazi smišna mala vala. Negdi oko 2 ure popodne po skalama, pretpostavljan bespravno sagrađenin, spustilo se na to žalo jato Čehinja. Jedna od njih, lajava i basetna, udrila me mobitelon u glavu i rekla mi: ‘Mrš, gubi se, ovo je privatna plaža!!!’ Mogla san je udavit na licu mista, ali san izabrala drugi način. Moja prijateljica Manja je izvadila mobitel i snimala. Čehinja je zvala gazdu kuće, navodnog Tomislava, i onda mi je cilo vrime mobitel gurala u facu. Tomica je vika: ‘Gospođe, gospođe’, isto ka da prodaje kumpire. Kad san ga pitala šta oće, reka je napuvano: ‘A kak ste vi tu došle?’ i iša mi objasnit da se radi o privatnoj plaži i da tu nema ni pedlja pomorskog dobra”, započela je priču Tonka Alujević.

Izvor: Index.hr

error: Content is protected !!