Hrvatski nogometaši u Rovinju se pripremaju za osminu finala Europskog prvenstva, u kojemu će 28. lipnja u 18 sati u Kopenhagenu zaigrati protiv Španjolske. Na današnjoj konferenciji za novinare o predstojećim izazovima pričali su Mateo Kovačić i Borna Barišić.

Prvi je pričao igrač Rangersa, koji je imao problema s ozljedom:

– Sad je sve u redu. Drugi trening kad sam došao na pripreme osjetio sam leđa i imao probleme otad. Uspio sam zaliječiti nakratko, ali se nažalost vratilo. Sad je situacija dobra, rekao je i objasnio:

 – Odigrao sam puno utakmica u Rangersu. Kad smo bili pred kraj prvenstva i osvojili ga, bio sam fokusiran na Euro. Nakon prve ozljede protiv Celtica, bio sam zabrinut, u kakvom ću stanju doći. Uspio sam to sanirati, ali opet se dogodila neobična ozljeda leđa i naravno da me to poremetilo. Ali hvala Bogu, sad je sve u redu, odigrao sam 20-ak minuta i pomogao reprezentaciji da se plasira dalje.

– Imamo puno vjere i samopouzdanja nakon utakmice protiv Škotske, ta utakmica će nam biti odskočna daska za dalje. Vraćaju se i naši navijači na tribine što je također vrlo važno, rekao je Barišić o stanju i atmosferi u momčadi.

Dobio je puno poruka od škotskih prijatelja:

– Dobio sam ih puno, rekli su mi da odsad navijaju za Hrvatsku. Imamo veliku podršku iz Škotske.

Prokomentirao je potom igru Joška Gvardiola:

– Ne bih komentirao kako je odigrao, to je stvar struke, ali Joško je sigurno veliki potencijal, vidjeli smo to kroz sezonu u Dinamu. Ako bude sve u redu, izrast će u vrhunskog igrača. Smatram ga jako dobrim dečkom i osobom, nemam što više reći od toga.

Osvrnuo se Barišić i na sljedećeg suparnika, Španjolsku:

– Vidjeli smo kroz dosadašnje utakmice da su odlična ekipa. Igraju s puno kombinatorike, sigurno će biti teška i zahtjevna utakmica. Protivnik je to drugačiji od onih u skupini. Oni vole posjed, ali i mi imamo igrače koji su sposobni držati loptu u svojim nogama. Morat ćemo se drugačije postaviti, sigurno je da će biti drugačija utakmica od dosadašnjih. Nećemo biti favoriti, a to znači da možemo ući u utakmicu ‘čišći u glavi’, no to može biti i dvosjekli mač. Španjolska je kvalitetnija od nas, ali i mi imamo svojih kvaliteta. Ako budemo gradili optimizam na prethodnoj utakmici, onda imamo šanse za dobar rezultat.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!