Tko od nas ne voli palačinke? Valjda nitko. Tko bi se bolje osjećao jedući one koje su ipak zdravija verzija i u kojima dobijamo sjajne nutrijente uz slasnost tijesta? Pa valjda svi.

I zato nas je u sezoni tikvica koja je taman krenula, a u kojoj smo ih već “lešavali”, pohali i pekli, oduševio recept za jelo koje se može jesti kao prilog ručku i kao izvrstan doručak ili večera.

image

SASTOJCI 

– 3 jaja

– 350 ml mlijeka

– 100 ml mineralne

– 1 tikvica srednje veličine

– 5 dag masla

– 25 dag oštrog brašna

– sol i papar

– malo nasjeckanog svježeg kopra

– masnoća za pečenje


POSTUPAK

Tikvicu po želji ogulite, operite i naribajte. Posolite je i pustite da stoji 20 minuta kako bi pustila vodu. Zatim je iscijedite.

Razmutite jaja, posolite ih i popaprite. Dodajte brašno, mlijeko i mineralnu vodu i zamiješajte smjesu za palačinke.

Smjesa mora biti malo gušća od one koju inače radimo za tanke palačinke. Ako je prerijetka, dodajte joj malo brašna.

U smjesu ubacite naribanu i ocijeđenu tikvicu i nasjeckani kopar te promiješajte.

Palačinke klasično pecite u tavi. Možete ih poslužiti s umakom od kiselog vrhnja i vlasca.

PIŠE M.P./slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!