Sharon Stone je postala glavna tema na društvenim mrežama nakon što je objavljen dio intervjua kojeg je dala prošlog mjeseca u kojem je kritizirala odnos Hollywooda prema ženama tj. forsiranje samo jedne glumice kao najbolje – u ovom slučaju Meryl Streep.

Zvijezda ‘Sirovih strasti’ koja je 1996. bila nominirana za Oscara za najbolju glumicu za film ‘Casino’ u razgovoru za Everything Zoomer je rekla kako postoji mnogo glumica koje su jednako dobre kao Meryl Streep, ali nikada nisu postigle njezinu slavu ili priznanje.

Korisnici Twittera i ljubitelji filma brzo su se pridružili raspravi, jedni hvaleći Sharoninu karijeru i hrabrost da da ovakvu izjavu, drugi da bi stali u obranu lika i djela 72-godišnje Streep tvrdeći da joj zavidi. Ona je neupitno jedna od najboljih živućih glumica čemu u prilog idu i njene brojne nagrade kako su primijetili mnogi. Sharon je za Oscara nominirana tek jednom, 1996. godine dok je Streep osvojila čak tri zlatna kipića. 1983. je osvojila Oskara za ‘Sofijin izbor’, 1979. za ‘Kramer vs. Kramer’ i 2015. za ‘Čeličnu Lady’.

image

No postavlja se pitanje je li broj Oskara mjerilo talenta, je li Hollywood zaista napravljen tako da ostavlja mjesto samo za jednu ženu. Upravo to je i bila Stoneina poanta. U svojim memoarima ‘Ljepota življenja dva puta’ objavljenima u ožujku je rekla da se velik broj glumica mora natjecati za malo uloga.

U svojoj je knjizi napisala: ‘Rečeno nam je da može biti mjesta samo za jednu.’ Glavnih ženskih uloga je manje i onda se gradi kult oko samo jedne glumice kako ne bi ispalo da nema dovoljno uloga za sve. Johanna Schneller koja je s njom radila intervju je pitala kako joj je bilo kada je napokon dobila priliku raditi sa Streep na Netflixovom filmu ‘Praonica’ Stevena Soderbergha, a Sharon joj je odgovorila da sam način kako je formulirala pitanje ilustrira njezinu poantu.

“Sviđa mi se kako ste to postavili, da sam napokon mogla surađivati ​​s Meryl Streep. Nisi rekla: ‘Meryl je napokon počela surađivati ​​sa Sharon Stone. Ili smo napokon smo mogle surađivati.’ Budući da je tako njezin život tekao, došlo je do toga da svi žele s njom surađivati. Pitam se sviđa li joj se to?”

image

Zvijezda ‘Sirovih strasti’ je rekla kako se druge glumice stalno uspoređuje sa Streep što je problematično jer se to ne radi muškim glumcima.

“Posao je postavljen da bismo svi trebali zavidjeti i diviti se Meryl jer je samo Meryl ona koja je dobra. Svi bi se trebali natjecati protiv nje. Mislim da je ona nevjerojatna divna žena i glumica, ali po mom mišljenju, iskreno govoreći, postoje i druge glumice jednako talentirane kao ona. Cijela ikonografija Meryl Streep dio je onoga što Hollywood čini ženama,“ rekla je.

Kako bi dokazala svoju tvrdnju da Streep nije nužno glavna zvijezda na svom polju, Sharon je navela druge glumice za koje misli da su jednako dobre.

Viola Davis u svakom je pogledu glumica jednako vrijedna kao Meryl Streep. Emma Thompson. Judy Davis. Olivia Colman. Kate Winslet, zaboga. Ali ti kažeš Meryl i svi padnu na pod,” rekla je.

Mnogi su korisnici Twittera nakon toga pisali da je ovom izjavom uništila svoju karijeru, dok se drugi dive njenoj hrabrosti u otvaranju nepopularnih tema i iznošenju kontroverznih stavova.

PIŠE PSD

error: Content is protected !!