Protekla sezona u Premijer ligi za odbojkašice bila je rezultatski najbolja u povijesti mostarskog kluba SOK Mostar.
Ovaj mali, ali zato izrazito stabilni klub u posljednje vrijeme doživljava svoju renesansu. Nakon povratka u Premijer ligu SOK Mostar je u konstantnoj uzlaznoj putanji, a ovosezonsko izboreno polufinale doigravanja gdje su ‘Sokice’ poražene od prejakog (kasnije prvaka) Bimal Jedinstva potvrda su svega napisanog. Na kraju je stigao i šlag na tortu. Četvrtim mjestom osvojenim na koncu lige mostarske odbojkašice izborile su nastup u euro natjecanjima. Tako će ove jeseni Mostar vidjeti prvu europsku odbojkašku utakmicu u svojoj povijesti, a najveći ‘krivci’ za to su sjajne djevojke, te neumorna uprava kluba koja je uspjela izboriti mogućnost da SOK Mostar bude punopravnim članom Challenge Cupa.

Tako će u listopadu Mostarke odmjeriti snage s litvanskim predstavnikom Kaunasom i pokušati proći dalje, te dodatno ispisati povijest kluba i mostarske odbojke uopće. Tim povodom za Pogled.ba govorila je i kapetanica tima mlada Amra Mandžukić koja je zahvaljujući svojim igrama također u minuloj sezoni doživjela punu afirmaciju.

“Ovo je velika stvar i veliki korak kako za nas, tako mislim i za cijeli grad Mostar” – govori Amra i nadovezuje se:
“Ponosna sam na cijeli naš tim, cijeli kolektiv, isplatilo se to što dišemo kao jedna cjelina. Drago mi je da se naš trud koji smo ulagale na parketu uspio isplatiti. Sva ta velika borba i sjajna atmosfera među nama rezultirala je time da ćemo ove jeseni po prvi put i na europskoj sceni pokazati što možemo i znamo. Već sada u ime svih nas mogu reći da ćemo se sigurno pokazati u svom najboljem svjetlu jer motiva sigurno neće manjkati.”

Amra, ovaj uspjeh nije slučajan niti je stigao preko noći?

“Tako je, nema slučajnosti. Kruna je ovo sustavnog rada naše uprave, našeg trenera Darke Drmaća i svih djevojaka. Ovo se nadovezuje na uspjehe koje smo ostvarile na sveučilišnom svjetskom natjecanju u Belgiji, te na osvojen Kup Federacije pretprošle sezone. Sve ovo dakle nije nimalo slučajno nego plod mukotrpnog ali i sjajno usmjerenog rada. Velika nam je čast biti prva odbojkaška ekipa iz Mostara koja je izborila Euro natjecanje. Ovom prilikom pozvala bih sve one kojima je sport u srcu da nam budu velika podrška. Ukoliko epidemiološke mjere tada budu dozvoljavale da nam budu dodatni igrač u našoj dvorani te da nas putem malih ekrana bodrite i na gostovanju. Ali ta podrška bit će nam potrebna i u cijeloj sezoni gdje namjeravamo pokušati napraviti još jedan iskorak i ostaviti još veći trag na odbojkaškoj karti Bosne i Hercegovine.” – kazala je kapetanica SOK Mostar Amra Mandžukić.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!