Na Rabu se održava Deseti festival skulpture u pijesku, a posjetitelji su sa zanimanjem promatrali što sve mogu ruke umjetnika u igri s pijeskom i vodom. Zbog pandemije, sudjelovali su samo domaći umjetnici. HRT-ova reporterka Elvira Dizdarević kazala je za HTV-ov Dnevnik kako je proglašen pobjednik festivala – Petar Popijač koji dolazi s Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. 

On je za svoju skulpturu gusjenice dobio prvu nagradu. Ubuduće će ta skulptura, odnosno njena manja replika, biti prva koja će krasiti budući Park skulptura u Loparu.

U protekla četiri dana, jedanaest umjetnika iz cijele Hrvatske napravilo je šest velikih skulptura i tako je Rajsku plažu, koja je jedna od najljepših u Hrvatskoj, pretvorila u veliku galeriju.

Ovaj jedinstveni festival u Hrvatskoj svake godine privlači veliki broj umjetnika kako domaćih tako i inozemnih.

Medarda Pack naglasila je kako su iskustva prekrasna i da je uvijek zanimljivo. Umjetnička voditeljica Festivala skulptura u pijesku Paula Banić dodala je kako je ovaj festival jedinstven, jer se za izradu skulptura koriste isključivo pijesak i voda, ne koriste se nikakvi drugi aditivi niti konstrukcije da bi te skulpture napravili. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!