Nogometna reprezentacija Engleske prvi put u povijesti izborila je plasman u finale Europskog prvenstva nakon što je u polufinalnom ogledu na stadionu Wembley nakon produžetaka pobijedila Dansku sa 2-1 (1-1, 1-1).

Danska je povela u 30. minuti golom Mikkela Damsgaarda, izjednačio je Simon Kjaer devet minuta kasnije gurnuvši loptu u vlastitu mrežu, a pobjedu Englezima donio je Harry Kane golom u 104. minuti. Englezima će to biti prvo finale na Europskim prvenstvima nakon što su 1968. bili treći, a 1996. zapeli u polufinalu, dok je Italija jedini naslov osvojila 1968. godine, a još dva puta izgubila u finalima (2000, 2012).

Otočani su iskoristili prednost domaćeg terena, svoju fizičku nadmoć i blagu naklonost nizozemskog suca koji im je u 104. minuti dosudio vrlo dvojbeni kazneni udarac.

Naime, kazneni udarac zbog pada Sterlinga 38-godišnji Nizozemac Danny Makkelie, prema mišljenju većine nogometnih sudaca i stručnjaka, nije niti trebao dosuditi.

Gosti u našoj današnjoj emisiji, sportski analitičar Ivan Ereš Šire i predsjednik Udruge sudaca ŽZH Goran Paradžik komentirali su sinoćnju utakmicu, a posebno suđenje:

Na kraju emisije, proglasili smo pobjednika nagradne igre – restoran Amfora nagrađuje pobjednika poklon bonom u vrijednosti 30 KM.

Poslušajte emisiju:

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!