Manifestacija „Ljubuški grade tebi u čast“ i ove godine je okupila velik broj bećara iz Hercegovine, bio je to pravi festival tradicijskih pjesama, prije svega bećarca.

Na kupalištu Božjak, u restoranu ‘Kod Đone’ pjevalo se i sinoć „sve u četiri,“ orili su se bećarci od broćanskih, pa studenačkih sve do dubravskih.

Prije nastupa bećarskih skupina program su otvorili „Ante i Ljilja“, glazbeni i bračni par iz Studenaca koji svojom pjesmom i svirkom godinama zabavljaju i uveseljavaju slušatelje diljem Hercegovine, ali i južne Hrvatske, a potom su se na pozornici „izredale“ bećarske skupine.

Što se tiče samih bećara, prvi su na pozornicu stupili Broćanski bećari i pokazali dio svog bogatog repertoara. Brojni su ih sa zanimanjem snimali i slušali njihovu pjesmu.

„Mi smo bili pozvani da damo svoj obol ovom druženju kod našeg Đone. Đono je naš dugogodišnji prijatelj i mi se na njegov poziv nismo mogli oglušiti. Nama je čast i zadovoljstvo da smo mogli biti prisutni ovdje i podijeliti radost s ovim ljudima ovdje“, rekao je Željko Petrović, predsjednik Broćanskih bećara.

Nakon Brotnjaka, zapjevali su i bećari iz Aladinića, iz KUD-a Dubrave, a oni su pjesmom pozvali goste da posjete Dubrave.  

„Nastojimo pjesmom uveličati naš kraj, naše mjesto i običaje. Lijepo nam je i ugodno bilo ovdje uz rijeku, uz naše prijatelje“, kazao je njihov član Dragan Šimunović.

Večer su uveličali i Studenački bećari, a njihov član Branko Alilović Ćago kaže kako je “kod Đone” svake godine odlična atmosfera.

„Svake godine je sve bolje i bolje, dobre ekipe su tu, vjerojatno i najbolje ekipe iz Hercegovine, mi se trudimo, pjevati ćemo dok smo živi“, kazao je Alilović.

U kasnijem dijelu večeri na pozornici su se pojavile i Dream team Babe, te su i one zapjevale pred gostima.

Podsjetimo, ‘Ljubuški grade, tebi u čast” je manifestacija koja se organizira s ciljem promocije tradicijskih napjeva Hercegovine, a organizator je Đono Šoše, vlasnik restorana ”Kod Đone” koji je sinoć kao i cijelo osoblje bio na visokoj razini, od prijema, susretljivosti i usluge.

U audiozapisu poslušajte izjave predstavnika bećara

Pogledajte i galeriju fotografija

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!