Nogometaši Italije novi su europski prvaci, a do naslova su stigli boljim izvođenjem jedanaesteraca (3-2), nakon što je u osnovnih 90 minuta i produžetku rezultat bio 1-1.

Engleska je na Wembleyju povela već nakon jedne minute i 56 sekundi igre, a strijelac je bio lijevi bočni igrač Luke Shaw koji je gol postigao poluvolejem na ubačaj Kierana Trippiera.

To je najbrži pogodak u finalima europskih prvenstava i ukupno četvrti najbrži u povijesti EURA.

Bio je to jedini udarac Engleza u prvom poluvremenu, dok su Talijani imali šest udaraca, ali nijednom nisu ozbiljnije ugrozili engleskog vratara Jordana Pickforda.

Težnje Talijana da postignu izjednačujući pogodak materijalizirane su u 67. minuti, kad je Pickford obranio Verrattijev udarac glavom, ali je na odbijenu loptu prvi stigao stoper Leonardo Bonucci i iz neposredne blizine poslao loptu u mrežu.

Kako pogodaka više nije bilo utakmica je otišla u produžetak. Po sedmi put u povijesti europskih prvenstava pobjednik nije odlučen u osnovnih 90 minuta.

Mreže su ostale mirovati i u dodatnih 30 minuta te je po drugi put u povijesti odluka o europskom prvaku pala izvođenjem jedanaesteraca.

Gosti u našoj današnjoj emisiji sportski analitičar Ivan Ereš Šire i trener NK Ljubuški Damir Vučić analizirali su finalnu utakmicu i komentirali EURO.

Na kraju emisije, proglasili smo pobjednika nagradne igre – restoran Amfora nagrađuje pobjednika poklon bonom u vrijednosti 60 KM.

Poslušajte:

Bila je to posljednja emisija posvećena EURU 2020., a Radio Ljubuški se zahvaljuje gostima u našim emisijama: sportskom analitičaru Ivanu Erešu Širi, treneru NK Ljubuški Damiru Vučiću i predsjedniku Udruge sudaca u ŽZH Goranu Paradžiku, svim našim slušateljima i čitateljima, posebno onima koji su sudjelovali u nagradnim igrama, te najviše sponzoru emisije i nagradnih igara restoranu Amfora Ljubuški.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!