Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović večeras je posjetio Ljubuški.

Čim je izišao iz vozila dočekao ga je pljesak nekolicine okupljenih građana koji su se nalazili preko puta Gradske Uprave.

S druge strane su ga čekali gradonačelnik Vedran Markotić, dopredsjednik Vlade ZHŽ-a i ministar financija Toni Kraljević, predsjednik Gradske Uprave Tihomir Kvesić, ministar MUP-a ZHŽ-a David Grbavac te predsjednik županijske Skupštine Ivan Jelčić.

Nakon rukovanja i pozdrava s gradskim i županijskim dužnosnicima, Milanović je krenuo u šetnju Ljubuškim uz pratnju domaćina.

Na iznenađenje mnogih, delegacija se zaputila do kafića Bel Ami gdje je Milanović popio kavu.

Nakon kave i podužeg razgovora s lokalnim i županijskim dužnosnicima, predsjednička kolona se zaputila do vodopada Koćuša gdje je Milanovića dočekao predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović.

Zajedno su pred vodopadom dali izjavu za medije.  

 „Nije pošteno da članovi jedne etničke skupine biraju člana Predsjedništva drugoj skupini. To nije pošteno i ispravno”, rekao je tom prilikom Milanović, te je Željka Komšića nazvao Hrvatom lažnjakom.

„Čović je četiri godine bio član Predsjedništva, nije imao protukandidata iz redova Hrvata lažnjaka, sad ga je opet dobio i to nije fer, niti je pošteno“, rekao je Milanović, koji se večeras ispričao za svoju raniju benevolentnost prema ovoj problematici.  

Čović se pak zahvalio Milanoviću na dolasku u Hercegovinu i na onome što radi na poziciji predsjednika RH kada je u pitanju interes BiH na njezinom euroatlantskom putu te za poziciju Hrvata u BiH.

„Taj glas se puno dalje čuje nego bilo koga od nas kada mi nešto kažemo“, rekao je Čović.

Milanović se večeras također osvrnuo i na pitanje visokog predstavnika u BiH.

„Stranci ovoj zemlji nisu donijeli nikad ništa dobro. I ja sam ovdje na neki način stranac, ove probleme će moći riješiti samo bh. političari, nikakav visoki predstavnik o kojem se najvjerojatnije neće moći postići dogovor, ili ako se postigne, to će biti osoba koja će ući u ovaj prostor bez pravog legitimiteta. Bosnu i Hercegovinu treba dati Bosancima i Hercegovcima i onima koji se tako osjećaju, a moji prijatelji ovdje iz HNS-a se osjećaju kao Bosanci i Hercegovci, ali i Hrvati. Bez glasova Hrvata na referendumu ovo ne bi bila neovisna država. O tome se radi, Hrvati su imali opciju, izabrali su opciju neovisne i samostalne BiH“, rekao je Milanović.

Nakon izjava, uslijedio je sastanak Milanovića s dužnosnicima HNS-a u restoranu Vodopad.

Poslušajte izjave Milanovića i Čovića

Fotogaleriju pogledajte na Facebooku Radija Ljubuški

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!