Postupajući po zavedenoj akciji kodnog naziva „LORD” s ciljem suzbijanja neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH su dana 09.07.2021. godine u 19,15 sati  u Ulici Mate Bobana u Grudama vršili radnju zaustavljanja i kontroliranja vozila marke „Opel Astra” BiH registarskih oznaka, kojim je upravljao J.R. (43) iz Gruda.

J.R se nije zaustavio na dati znak policijskih službenika nego je nastavio kretanje  prema ulici Gojka Šuška, gdje nakon kraće vožnje vozač iz vozila izbacuje metalnu kutijicu te nastavlja kretanje.

Policijski službenici su potom pristupili osiguravanju lica mjesta, te su izvršene očevidne radnje. U potrazi za J.R. u 19.20 sati, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH, došli su pred obiteljsku kući u kojoj J.R. stanuje, a koja se nalazi u Grudama. Tom prilikom uočavaju kako NN ženska osoba, za koju je naknadno utvrđeno da se radi se o osobi A.K., s balkona navedene kuće baca crni predmet u vrt pored obiteljske kuće.

Na mjestu događaja izvršeni su očevidi kojima je utvrđeno da se radi o crnim metalnim kutijama, u kojima se nalazilo ukupno 25 paketića bijele praškaste tvari koja izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu kokain. J.R. i A.K. su od strane policijskih službenika lišeni slobode,  te je u službenim prostorijama MUP-a ŽZH nad njima izvršena kriminalistička obrada. Nakon kompletiranja predmeta zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo J. R. (43) je uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. KZ-a F BiH, predan Županijskom tužiteljstvu u Širokom Brijegu na dalje postupanje. Valja napomenuti kako je osoba J.R. odranije poznata policiji zbog počinjenja različitih kaznenih djela.

Također  treba dodati da su prije navedena postupanja provedena u suradnji s Obavještajno sigurnosnom agencijom (OSA).

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!