Iako je tijek oporavka nakon operativnog zahvata uspješno dovršen, Papa će ostati još nekoliko dana u bolnici. Podijelivši radost zbog pobjede argentinske i talijanske reprezentacije s onima koji su bili oko njega, istaknuo je značenje sporta i njegovih vrijednosti, navodi se, među ostalim, o izjavi ravnatelja Tiskovnog ureda Svete Stolice Mattea Brunija od 12. srpnja 2021.

Njegova Svetost papa Franjo proveo je miran dan i dovršio tijek oporavka nakon kirurškog operativnog zahvata.

Kako bi liječenje i rehabilitacija polučili što bolji rezultat, Sveti će Otac ostati još nekoliko dana u bolnici.

Jučer se, prije molitve Angelusa, odlučio susresti s nekoliko djece pacijenata s obližnjeg onkološkog odjela i članovima njihovih obitelji koji su ga, nakon toga, otpratili do balkona na desetom katu gdje je predvodio marijansku molitvu.

Na kraju je pozdravio bolesnike hospitalizirane na tom katu, zadržavši se u kratkom razgovoru s medicinskim i bolničkim osobljem.

Poslijepodne je slavio misu u privatnoj kapeli s osobljem koje mu svakodnevno pomaže.

Podijelivši radost zbog pobjede argentinske i talijanske reprezentacije s onima koji su bili oko njega, Sveti je Otac istaknuo značenje sporta i njegovih vrijednosti te sposobnosti sportaša da znaju prihvatiti svaki rezultat, pa i poraz: „Samo se tako, suočeni sa životnim poteškoćama, uvijek možemo predano boriti i ne predati, s nadom i povjerenjem“, navodi se u izjavi ravnatelja Brunija

Izvor:kta

error: Content is protected !!