U ponedjeljak je stigla vijest od IBSA, Međunarodne sportske organizacije slijepih i slabovidnih, da je 26-godišnja Splićanka Lucija Brešković dobila pozivnicu za nastup na 16. Paraolimpijskim igrama u Tokiju u parajudu, objavio je Hrvatski paraolimpijski odbor.

– Sretna sam što mogu objaviti da sam dobila pozivnicu za svoje druge paraolimpijske igre. Na igrama u Riju 2016. sam osvojila peto mjesto u jako tijesnoj borbi za broncu. Ovaj period od dugih pet godina je bio poprilično naporan, donijela sam kući medalje s dva europska prvenstva, nastupila sam na nekoliko Grand Prixa i svjetskom prvenstvu na kojem sam osvojila peto mjesto, ističe Lucija Brešković, članica Judo kluba Kaštela.

Najavila i svoja očekivanja od nastupa u Tokiju: – Vjerujem da ću obraniti minimalno peto mjesto. Jedva čekam druženje sa svojim kolegama te, uz veliko povjerenje i nadu, slavlja osvojenih medalja.

Lucija Brešković bila je prva hrvatska parajudašica koja je nastupila na jednim Paraolimpijskim igrama, a bilo je to 2016. u Rio de Janeiru.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!