Jučerašnja sportska analiza u emisiji Studio 4 HTV-a vezano za završetak Eura i pobjeda Italije nad Engleskom u kojoj je sudjelovao sportski novinar Edo Pezzi, izazvala je reakcije u javnosti. Neke njegove intepretacije i zaključci prokazani su u dijelu medija kao ksenofobni i rasistički ispadi.

Edo Pezzi u današnjem je Studiju 4 odgovorio na te medijske napise i objasnio ih.

– Vjerujte mi, tek danas, poslije 60 godina, ja sam shvatio kako je onima koje mediji napadaju potpuno neosnovano. Ovo je totalno promašena tema, mislim da svi koji me poznaju i svi koji su pratili moj rad, a to je 45 godina na mojoj dragoj Hrvatskoj televiziji, nešto malo i u Slobodnoj Dalmaciji, svi dobro znaju moje i stavove moje obitelji, pogotovo moju suprugu. Moram svima reći da nisu mene nimalo uzrujali jer ja znam što sam rekao, ali su uzrujali nju. A ona je jedan borac, u mojoj kući se samo govorilo o humanitarnom radu, o gay populaciji koju ona podržava. I sad odjedanput se izvuče nešto što nema veze. Radi jedne možda riječi koju netko nije shvatio. Ja mu nisam kriv što nije shvatio, kazao je Pezzi.

Mediji su problematičnom naime prokazali njegovu izjavu “da se Engleska od 1966., kada je bio tamo student, promijenila kao društvo, da se doselilo svašta”.

– To je jedan narod koji je specifičan, ali se tu nešto dogodilo. To nešto što se dogodilo se meni ne sviđa, ali samo sportski! – objasnio je svoju izjavu dodavši: “Ma kakav rasizam! Mi osim toga u ovim krajevima u Dalmaciji ne znamo što je to!”. 

Pogledajte razgovor:

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!