Među petero privedenih – jedan je od najbližih suradnika pokojnog gradonačelnika – bivši direktor zagrebačkih Gradskih groblja Patrik Šegota. RTL Danas je u Slovenskoj ulici gdje se nalazi stana uhićenog Šegote.

Pretres stana još traje a to bi moglo potrajati još sat do sat i pol vremena.Nakon toga će biti prepraćen pritvorskom nadzorniku koji će obavijestiti USKOK, a onda će USKOK tijekom sutrašnjeg dana zakazati ispitivanje, rekao je za Šegotin odvjetnik Vladimir Terešak.

Što se Šegoti na kraju stavlja na teret?

“Rješenje o provedbi istrage nisam vidio, ali ono što sam vidio je da se na teret stavlja kazneno djelo primanja mita vezano uz poslovanje Gradskih groblja, znači u vrijeme kada je on obnašao dužnost direktora Gradskih groblja.”

Jeste pričali s njime, je li priznao krivnju ili porekao?

“On u razgovoru poriče krivnju za ono što mu se stavlja na teret”

Znači sutra slijedi USKOK i ispipavanje, a kada možemo očekivati da će doći pred suca istrage?

“Tijekom sutrašnjeg dana kada završi ispitivanje onda će se odlučiti koga će i hoće li ikoga predložiti sucu istrage i po kojim točkama i nakon toga istražni sudac odlučuje, ali to će sve biti tijekom sutrašnjeg dana. ”

Poznajete li i koliko dugo gospodina Šegotu?

“Poznajem ga, a on me prije dva mjeseca angažirao, jer je očekivao da će doći do toga, ne znam je li imao dojave, ali imao je osjećaj oko toga što se događalo oko bivšeg gradonačelnika s obzirom na to da je on obnašao funkciju tajnika u stranci. Došao je i potpisao punomoć ako dođe do ovoga.”

Kažete prije dva mjeseca, dva mjeseca je dosta vremena da se eventualni dokazi mogu sakriti, izmijeniti ako dođe do ovoga?

“U svakom slučaju.”

Prije dva tjedna počela su uhićenja, zagrebački odvjetnici imaju pune ruke posla kako gledate na to i hoće li imati puno posla s obzirom na da se govori da će uhićenja biti još?

“Ovisi kojom granom se prava bavite, nama je kazneno pravo samo 15 do 20 posto posla, a ostalo druge grane prava. Ali, da očito je da će imati posla.”

Izvor: narod.hr/RTL

error: Content is protected !!