Na području općine Kupres i dalje su aktivna dva velika požara, a vatrena stihija ušla je u prostor visoke šume.

Načelnik općine Kupres Zdravko Mioč kazao je za Fenu kako u jugoistočnom dijelu općine na prostoru oko naselja Vukovsko vatrogasci, šumari i mještani trenutno brane vanjske granice opožarene površine uglavnom obrasle visokom vegetacijom.

Na drugom kraju općine, u sjeverozapadnom dijelu, već dva dana aktivan je požar na lokalitetu Kurljaj i Procip. Zbog sumnje na postojanje mina ovaj požar je u srijedu gasio helikopter Oružanih snaga BiH.

Požar se i dalje na tom dijelu rasplamsava a, po riječima načelnika, veliki dim obavio je cijelu Kuprešku visoravan. I danas se očekuju dolazak i djelovanje helikoptera kako bi se suzbilo širenje požara, što je, kako ističe, upitno upravo radi velikog dima.

Aktivnih požara na području općine Tomislavgrad od jučer poslijepodne nema, ali se gusti dim spustio na Duvanjsko polje i okolna naselja, kako od kupreških tako i od domaćih požarišta iznad naselja Crvenice, Omolje i Seonica.

Požarnu frontu dugu desetak kilometara, gdje je gorjela suha trava i nisko raslinje, djelatnici Profesionalne vatrogasne postrojbe iz Tomislavgrada potpomognuti šumarima i mještanima te djelovanjem velikog radnog stroja ULT-a uspjeli su staviti pod kontrolu.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!