Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata nije zadovoljan odlukom da će cijepljenje radnika biti uvjet poslodavcima za dobivanje potpora.

Krešimir Sever, Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, nije zadovoljan uvjetovanjem dobivanjem potpora na temelju broja cijepljenih radnika.

”Ovdje se radi oko 40-ak tisuća radnika i potpora za očuvanje njihovih radnih mjesta koji bi trebali dići procijepljenost u uvjetima u kojima bi trebalo podići procijepljenost za barem milijun i pol ljudi. Apsolutno nerazmjerno i apsolutno neučinkovita mjera, kap u moru koja ne može puno toga riješiti, osim što može usmjeriti radnike na sukob jednih s drugima.

Umjesto da vlast preuzme odgovornost na sebe, ona ju prebacuje na poslodavaca, oni na radnike koji će se okrenuti jedni protiv drugih”, smatra Sever, piše dnevnik.hr

Otkrio je da će biti iznimaka od obveznog cijepljenja. Oni koji imaju liječničku potvrdu da se ne smiju cijepiti, bit će izuzeti od obveze.

Na pitanje smatra li da bi cijepljenje trebalo biti obvezno u sektoru zdravstva, socijalne skrbi i obrazovanja, Sever kaže da jest, ali samo ako je potvrđeno da je cjepivo učinkovito i sigurno.

”Tu je odluka u prvom redu na struci i na Vlasti koja želi preuzeti odgovornost na sebe, a ne da svali sve na druge”, zaključio je Krešimir Sever.

Izvor: narod.hr/dnevnik.hr

error: Content is protected !!