Izašao je novi Maneskinov spot o kojem će, kao i o svemu što rade, kakvo god da bilo, mišljenje imati svi!

Malo je onih koji mogu zadovoljno zaključiti: “2021. je bila naša godina!” Talijanski bend Maneskin definitivno spada u tu rijetku skupinu. Nakon godina nastupanja na ulicama Rima i sudjelovanja na glazbenim showovima, ove godine su osvojili prvo mjesto na San Remo festivalu, a onda i upoznali svijet sa svojim imenom zahvaljujući pobjedi na Eurosongu te naposljetku izdali drugi studijski album.

Damiano David, Victoria De Angelis, Thomas Raggi i Ethan Torchio osnovali su bend 2016. kada su se odlučili prijaviti na lokalno muzičko natjecanje. Morali su tada osmisliti i ime koje je došlo poprilično slučajno. De Angelis, jedina ženska članica benda napola je Dankinja pa su krenuli brainstormati s riječima na danskom da bi im se naposljetku svidjela ‘maneskin’ što u prijevodu znači mjesečina.

Šira javnost  ih je upoznala 2017. na talijanskoj verziji ‘X Factora’ gdje su među ostalim izveli i Four Seasonsovu pjesmu ‘Beggin’ koja je od Eurosonga postala jedna od najslušanijih obrada na Spotifyu. Godinu kasnije izdali su prvi album čije su pjesme redom završavale visoko na top ljestvicama slušanosti.

Eurosong je generalno natjecanje koje asociramo uz kič i prenaglašenu teatralnost. Čak i oni koji ga prate, dobro znaju što očekivati pa je Maneskin svojim nastupom u finalnoj večeri došao kao pravo iznenađenje. Sama pjesma nije izazvala toliko pažnje koliko njihov scenski nastup, izgled i ponašanje. Frontmena Davida se optuživalo da uživo sa stola šmrkao kokain pa je u jednom trenu čak bilo riječi i o njihovoj diskvalifikaciji. Test za drogu, našminkane oči i čizme s visokim potpeticama, osigurale su da zgodni pjevač ne izlazi iz novina još tjednima nakon pobjede na Eurosongu.

Slava koju Maneskin otada uživa je bez presedana. S kontroverznim stilom nastavljaju i u novom spotu za pjesmu ‘I Wanna be Your Slave’, a njezin naslov na engleskom sugerira da bend ima namjeru pokoriti i međunarodno tržište.

Piše M. M./slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!