Mostov saborski zastupnik i gradonačelnik Sinja Miro Bulj, oštro se osvrnuo na nagađanja koja su se pojavljivala u medijskom prostoru, a koja govore o opasnosti širenja korona virusa zbog koncerta Marka Perkovića Thompsona koji će se u subotu održati u Sinju.

“U medijskom prostoru pojavljuju se nagađanja da će koncert Marka Perkovića Thompsona u Sinju biti žarište korone, iako je jasno da će za sudjelovanje na koncertu trebati imati negativan PCR test koji će koštati 10 kuna ili Covid digitalne EU putovnice. Grad Sinj nije organizator koncerta, za njega nije dao ni kune, ali podržava organizaciju uz poštivanje važećih epidemioloških mjera. Zanima me zašto je Thompsonov koncert problem, a drugi koncerti, druženja i okupljanja nisu?

Zašto se ne piše da će se u mnogim gradovima na obali održati brojni koncerti, da su plaže pune turista?! Zašto se od Sinja i jednog koncerta nastoji napraviti grad slučaj? Zašto je problem Thompsonov koncert kad to nije jedini koncert koji će se održati narednih dana i tjedana u Sinju? Uskoro će biti i koncert Mile Kekina i Hladnog piva.

Puno bitniji problemi ovog grada su ugrožavanje zdravlja djece, jer im tik uz vrtić ide otvorena kanalizacija. I dok se Sinjani kupaju u fekalijama i guše se u smradu, Stožer šuti o potrebi zaštite pitke vode u rijeci Cetini zbog čijeg onečišćenja možemo imati puno goru zarazu od korona virusa, jer se pola Dalmacije pitkom vodom opskrbljuje iz Cetine. Ovaj Stožer zato dnevno donosi politički obojane mjere za Covid, istovremeno pilatovski perući ruke od odgovornosti koju su sami nametnuli građanima.  Svima je više jasno da ovaj politizirani Stožer fokusira Sinj kao žarište kako bi prikrio svoju nesposobnost, jer lutaju kao guske u magli. Pozivam sve da posjete Sinj i poprate niz manifestacija koje smo pripremili za Dane Alke i Velike Gospe jer Sinjani neće biti taoci loše vođenih politika Stožera civilne zaštite. Dok sam ja gradonačelnik bit će pjesme, veselja i druženja u skladu s propisanim mjerama, a Sinj, gospodo, nećete više koristiti kao poligon za pravdanje svoje nesposobnosti”, poručuje Bulj.

Dnevnik.ba

error: Content is protected !!