Finski vozač Kalle Rovanpera (Toyota) bio je najbrži na šest od osam brzinskih ispita drugog dana Relija Estonija i drži vodeću poziciju uoči devet subotnjih brzinaca.

Rovanpera je bio najbrži i u četvrtak na prologu, a petak je nakon prvog brzinca do vodstva došao domaći miljenik Ott Tanak (Hyundai). No, na trećem brzinskom ispitu je bivši svjetski prvak izletio s ceste, probušio dvije gume i bio prisiljen odustati od borbe za ukupnu pobjedu. Moći će u subotu nastaviti reli i pokušati uhvatiti pokoji bod u “power stageu”.

Nakon trećeg vremena u prvom brzincu, 20-godišnji Rovanpera je nanizao pet najboljih rezultata, a samo je Irac Craig Breen (Hyundai) uspio zaustaviti njegovu nadmoć u osmom brzincu. Breen za Rovanperom zaostaje 8.5 sekundi, dok trećeplasirani Belgijac Thierry Neuville (Hyundai) zaostaje već za 53.4 sekundi. Ispod minute zaostatka (59.4 sekundi) je još samo pobjednik hrvatskog relija Francuz Sebastien Ogier (Toyota).

U ukupnom redoslijedu Svjetskog prvenstva uvjerljivo vodi Ogier sa 133 boda. Evans je drugi s 99, a Neuville je treći sa 77.

Reli Estonija, ukupno nakon drugog dana:

1. Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen (Fin/Toyota) 1:06:54.4

2. Craig Breen/Paul Nagle (Irs/Hyundai) +8.5

3. Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Bel/Hyundai) +53.4

4. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Fra/Toyota) +59.4

5. Elfyn Evans/Scott Martin (VB/Toyota) +1:15.1

6. Teemu Suninen/Mikko Markkula (Fin/Ford) +3:14.9

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!