Premijer Hrvatske Andrej Plenković je nakon sjednice komentirao pogoršanje epidemiološke situacije u Hrvatskoj i činjenicu da hrvatska obala više nije zelena na najvažnijoj koronakarti EU, ali je i objavio da će se odsada u Hrvatskoj besplatno cijepiti svi koji to žele. To uključuje sve hrvatske državljane, i one bez zdravstvenog osiguranje, i Hrvate iz BiH i svijeta, ali i turiste i druge strance koji se zateknu u Hrvatskoj i žele se cijepiti.

“Omogućit ćemo svim hrvatskim državljanima, i onima koji nemaju zdravstveno osiguranje, da se cijepe. Hrvati u BiH mogu doći i cijepiti se besplatno. Mogu doći Hrvati iz svijeta i cijepiti se besplatno. Imamo toliko cjepiva da mogu doći i drugi, cijepit ćemo sve oni koji to žele, to će biti naš doprinos globalnom naporu za suzbijanje pandemije covida-19”, rekao je Plenković, piše Index.hr.

Beroš je pojasnio da će se besplatno cijepiti hrvatski državljani koji imaju zdravstveno osiguranje, ali i oni koji nemaju zdravstveno, ali i svi strani državljani koji se zateknu na teritoriju Hrvatske i žele se cijepiti.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!