Britanski vozač Lewis Hamilton odgovorio je na optužbe Maxa Verstappena da je on kriv za njihov sudar na Velikoj nagradi Velike Britanije u kojoj je slavio član Mercedesa. Nizozemac je nakon kontakta završio u ogradi i kasnije u bolnici, a Hamilton je usprkos kazni od deset sekundi pobijedio pred domaćim navijačima.

– Današnja utrka samo je podsjetnik na opasnosti našeg sporta. Šaljem najbolje želje Maxu koji je nevjerojatan natjecatelj. Drago mi je da je dobro. Uvijek ću se snažno natjecati, ali uvijek pošteno. Moja momčad pokazala je borbenost. San je pobijediti pred domaćom publikom, napisao je Hamilton.

Britanski vozač ranije je rekao da se ovakve stvari događaju kad je netko preagresivan.

– Nemam ništa puno drugo za reći. Nadam se da je dobro jer bih volio da smo kotač uz kotač cijelu utrku. Volim se utrkivati s njim, ali nikad neću popustiti ni pred kim, rekao je Hamilton.

Šef Mercedesa Toto Wolff odgovorio je šefu Red Bulla Christianu Horneru te rekaoda svi imaju pravo na svoje mišljenje.

– Naravno da će ekipe biti pristrane prema svojim vozačima. Vidjeli smo ovakve situacije i ranije sa sjajnim vozačima. Kad nitko ne želi popustiti, dogode se ovakve stvari. Potrebne su dvije osobe za plesati tango, rekao je Wolff.

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!