Sunita Hindić (22), koja je nakon ponovljenog postupka presudom Županijskog suda u Mostaru zbog ubojstva Nine Ivankovića (55) nepravosnažno osuđena na tri i pol godine zatvorske kazne danas je, kako saznajemo, napustila pritvorsku jedinicu Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar, piše Avaz.

Ona je iz KPZ-a Mostar, u kojem je bila od dana ubojstva, 4. listopada 2019. godine prebačena u KPZ Tuzla i to, kako je potvrđeno iz Županijskog suda Mostar, na vlastiti zahtjev.

Hindić, poznata kao fatalna Sunita, iskoristila je zakonsko pravo da se prije pravosnažnosti presude uputi na izdržavanje kazne, kao i da joj se odobri premještaj u KPZ Tuzla što joj je, nakon trećeg podneska Sudu, i odobreno.

Inače, KPZ Mostar nema odjel za ženske osuđene osobe.

Podsjetimo, iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije su nedavno prema Vrhovnom sudu FBiH uložili žalbu po presudi Županijskog suda u Mostaru izrečenu 31. svibnja ove godine.

Žalba je uložena zbog bitne povrede odredbi kaznenog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i odluke o kazneno-pravnoj sankciji, a braniteljica Hindić, odvjetnica Nada Dalipagić je, kako nam je potvrdila, dostavila odgovor na žalbu.

Izvor:avaz.ba

error: Content is protected !!