Umaška policija kazneno je prijavila tri osobe iz Umaga zbog sumnje da su krivotvorili nalaze PCR testova odnosno da su počinili ukupno 24 kaznena djela krivotvorenja isprave, izvijestila je u srijedu istarska policija. 

Policija sumnjiči 31-godišnjeg Umažanina da je od 16. do 24. srpnja izradio pa prodao 13 krivotvorenih potvrda o negativnim nalazima PCR testova s osobnim podacima i krivotvorenim pečatom i potpisom zdravstvene ustanove. Policijski službenici su također utvrdili kako je 25-godišnjak iz Umaga od 21. do 24. srpnja izradio šest potvrda negativnog nalaza PCR testa s krivotvorenim potpisom i pečatom zdravstvene ustanove koje je potom dao prijateljima na uporabu. 

Osim dvojice muškaraca, za krivotvorenje isprava osumnjičena je i 22-godišnjakinja iz Umaga koja je od 21. do 23. srpnja temeljem originalnog negativnog nalaza brzog antigenskog testa izradila šest krivotvorenih nalaza, a koje je potom prijateljima dala na korištenje. 

Osumnjičeni 31-godišnjak je 25. srpnja u večernjim satima priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, dok se kaznena prijava protiv 25-godišnjaka i 22-godišnjakinje podnosi nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. 

Neslužbeno se doznaje kako su krivotvorene nalaze PCR testova uglavnom prodavali ili davali za ulazak u noćne klubove, a policija i dalje nastavlja utvrđivati okolnosti događaja.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!