Bude li hrvatski finale, to će biti sportski praznik u subotu u Hrvatskoj, rekao je Marin nakon ulaska u finale na Olimpijskim igrama, a Dodig dodao: Mektić i Pavić? Super smo prijatelji, ali u meču smo ratnici…

Po ovo smo došli, ovo smo sanjali, ovo nam je nedostajalo u kolekciji uspjeha naših karijera. Ivan i ja osvojili smo sve kategorije turnira, a zajedno da uđemo u olimpijsko finale… Nemam riječi. San snova. Ponosni smo. Imali smo nevjerojatno težak ždrijeb, ali pokazali smo kako igramo, kakvu moć imamo i koliko smo fenomenalan tim, rekao je Marin Čilić.

U paru s Ivanom Dodigom pomeo je Novozelanđane Marcusa Daniella i Michaela Venusa 6-2, 6-2 za sat i 15 minuta i ušao u subotnji finale.

– Izgleda jednostavno, ali na terenu nije to baš tako. Imao je tim iz Novog Zelanda prilike, ali mi smo bili odlučniji. Imali smo i mi svoje prilike, bili smo bolji u odlučujućim trenucima i pobijedili. Ponosan sam što prolazim ove trenutke sa svojim kumom i prijateljem – rekao je Dodig za HTV.

S tribina su ih pratila zlatna braća Sinković i zdušno navijala.

– Kad smo vidjeli kako su oni izdominirali cijelo natjecanje, inspirirali su nas. Pričali smo prije meča, što su momci napravili tijekom karijere, možemo im se samo nakloniti. A došli su nas i podržati, donijeli su nam i sreću i ugledali smo se na njih da pokušamo ući u finale – kazao je Čilić.

Što bi im značilo igrati u finalu protiv Nikole Mektića i Mate Pavića? Samo dvaput u povijesti dogodilo se da tenisači iz iste zemlje na Olimpijskim igrama igraju finale, zadnji put prije čak 113 godina.

– To bi značilo sutrašnji sportski praznik u Hrvatskoj – jasan je bio Čilić.

– Što više poželjeti na Olimpijskim igrama? To bi bio san. Navijamo svim srcem, želimo to i nadamo se da će tako biti – kazao je Dodig.

– Mate i Mekta imaju težak meč, ulaze kao blagi favoriti protiv Amerikanaca. Mi ćemo ih bodriti s tribina – dodao je Čilić.

Kako bi to izgledalo?

– Mi smo svi super prijatelji, veliki prijatelji, znamo se u reprezentaciji dugo godina. Ali smo i sportaši i profesionalci. Kad izađemo na teren, dat ćemo maksimum – govorio je Dodig.

– Ali prije toga jedna piva večeras zajednička – ubacio se Čilić.

– O tom potom. A onda ćemo ući u meč kao ratnici i uživati svi skupa – nasmijao se Dodig.

Kumovi su za kraj pozdravili rodno Međugorje, svoje obitelji i cijelu Hrvatsku i zahvalili im na podršci.

Izvor:24sata.hr

error: Content is protected !!