Skupština Hrvatskog nogometnog saveza smijenila je fiktivnog predsjednika Davora Šukera. Novi predsjednik je Marijan Kustić, bivši HDZ-ov saborski zastupnik i Plenkovićev čovjek za specijalne izborne zadatke te dugogodišnji nogometni djelatnik.

Izbor novog predsjednika bio je stvar formalnosti: Marijan Kustić koji već nekoliko godina obavlja dužnost prvog operativca HNS-a. Šuker je devet godina bio na čelu HNS-a, gdje ga je doveo Zdravko Mamić, nekad gazda hrvatskog nogometa, a danas bjegunac od pravosuđa zbog teške pljačke Dinama. Kustić je bio jedini kandidat za predsjednika te je izabran jednoglasno, uz podršku svih županijskih nogometnih saveza, što se dogodilo prvi put u povijesti. 

Šuker nije stekao uvjete za kandidaturu ni jer ga nitko od županijskih baza nije htio nominirati. Odlazi na pola mandata, nakon pritiska članova Izvršnog odbora koji su sazvali izvanrednu Skupštinu prije Eura te raspisali nove izbore za predsjednika.

Izabran je i novi Izvršnog odbora koji je već ranije dogovoren. U njemu je 13 od 17 dosadašnjih članova. Novost je ulazak predstavnika Splitsko-dalmatinske županije Mira Smodlake, dok je mjesto izgubila Brodsko-posavska županija i njezin predstavnik Dubravko Galović. 

Kustić je za prvog dopredsjednika izabrao Antu Vučemilovića – Šimunovića, dok su ostali dopredsjednici Mario Smodlaka, Damir Mišković, Nenad Črnko i Slavko Prišćan. 

Izvor:index.hr

error: Content is protected !!