U restorane, kafiće, noćne klubove i diskoteke u Crnoj Gori i na otvorenom i u zatvorenom prostoru, od danas do 20. kolovoza bit će moguće ući samo uz najmanje jedan od četiri dokaza iz Nacionalne digitalne Covid potvrde, jedna je od novih mjera koje je danas usvojila Vlada Crne Gore.

Prvi dokaz je da je osoba u cijelosti cijepljena ili da je primila prvu dozu cjepiva, drugi je da posjeduje negativan PCR test ne stariji od 72 sata, treći da je preboljela Covid i da je prošlo ne manje od 14 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR testa, a četvrti dokaz je negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48 sati, priopćeno je iz Ministarstva zdravlja.

Jedan od ovih uvjeta moraju ispunjavati svi zaposleni u ugostiteljstvu.

Vlasnici ugostiteljskih objekata u obavezi su da odrede osobe koje će kontrolirati posjedovanje dokaza o cijepljenju ili negativnim testovima.

Od osoba koja imaju do 18 godina ne zahtijeva se da ispunjavaju bilo koji od ovih uvjeta osim prilikom ulaska u diskoteke ili noćne klubove. U tom slučaju, moraju pokazati jedan od četiri propisana uvjeta.

Pod istim uvjetima omogućava se prisustvo sportskim manifestacijama na otvorenom i zatvorenom.

Masovna okupljanja i festivali koji ne mogu da se iskontroliraju na ograničenom prostoru putem Nacionalne Covid potvrde odgađaju se do 20. kolovoza.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!