Izvrstan repertoar, za koji se tražilo mjesto više u publici, izveden je sinoć pred zgradom Općine Posušje. Riječ je naravno o repertoaru 4. Koncerta filmske glazbe. 


Sve je započelo defileom orkestra limene glazbe kroz posuške ulice do adrese fra Grge Martića 30 gdje je montirana velika koncertna pozornica s videozidom. 


Potom su na red došli izvođači. Njih 15, i ove godine izvodilo je pomno probrane glazbene teme iz blockbuster naslova poput Ghostbusters-a, Amelie, Back to the future, 8 miles i Peaky blinders u kojima je publika vidno uživala i svaku točku ispraćala gromoglasnim pljeskom. 


Pored naših domaćih bendova, glazbenu večer su obogatili i nastupi izvođača iz drugih dijelova BiH i Republike Hrvatske. Samo za ovu večer pristigli su iz primjerice Sarajeva i Osijeka. Uz glazbene izvođače, večer su uljepšali i djeca okupljena u Dance academy, koja su u ritmovima, naravno, fimske glazbe izvodili plesne točke. 


Pred kraj koncerta publika je imala priliku vidjeti i čuti neobičnu ali izuzetno dobru kombinaciju posuških klapa i pratećeg Kućnog benda koji su izveli Conquest of paradise.   


Također, tijekom programa, u spomen na 8 mladih tragično preminulih Posušana i Posušanki na dočeku Nove godine, izvedena je instrumentalna verzija pjesme Hallelujah Leonarda Cohena.


Kroz 4. Festival filmske glazbe publiku i slušatelje je vodila Gabrijela Bešlić, a za one koji nisu sinoć mogli do Posušja a imali su želju pogledati i čuti 4. Koncert filmske glazbe, bio je osiguran izravan televizijski i radijski prijenos na Radio Posušju, Radiju Plus i TV Herceg Bosne.


Pogledajte cjelovitu snimku:

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!